Президентът Радев ще наложи вето на Изборния кодекс

Категорично ще наложа вето на този закон. Това е опит да се запази възможността изборите да бъдат манипулирани. Така президентът Румен Радев коментира пред журналисти приетите от НС промени в Изборния кодекс. Отдавна има всички условия кабинетът да подаде оставка, каза още Радев. Според него протестите в страната се радикализират. Заяви, че всяко протакане от страна на управляващите само ще задълбочи кризата. Явно управляващите се опитват да доразпределят порциите и отново да направят така, че да влияят върху изборите и да манипулират по тяхно желание, допълни Радев. Президентът подчерта, че служителите на НСО вчера са действали по нареждане на председателя на парламента Цвета Караянчева. "Както знаете служителите на НСО са действали по указание на стопанката на НС госпожа Караянчева. Проблемът не е в НСО. Проблемът е в начина, по който се управлява държавата и в производството на нефелни и лобистки закони. Когато едно управление не решава проблемите на хората и се крие от тях, каква е логичната развръзка - хората да дойдат при тях. Аз отдавна апелирам да има законодателна промяна, която да изчисти основните задачи, обхвата на действие, подчинеността и контрола върху НСО. Това, според мен, е крайно време да стане. И ако има призиви за закриване на НСО, то това може да стане само със закон, защото закон учредява тази служба. И когато искаме да бъде закрита, тези които искат, съответно и парламента, трябва да посочи, коя друга структура, с какъв личен състав, с какви правомощия, с каква подготовка ще поеме охраната на тези критични обекти от националната ни сигурност - Министерски съвет, Парламент и Президентство".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 84
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 81
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 80
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 92
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.