« януари 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кметът Иван Алексиев официално откри новата Детска ясла в гр. Ахелой

Детска ясла, филиал на съществуващата Детска градина „Теменуга”, е най-новата придобивка за гр. Ахелой. Лентата на новата двуетажна сграда прерязаха кметът на Поморие Иван Алексиев и директорът на ДГ „Теменуга“ Катерина Вражева.„Изключително ми е приятно, че днес отваря врати така дългоочакваната и желана от всички жители на гр. Ахелой детска ясла. Това е един наш ангажимент, поет преди няколко години, но използвам случая да благодаря на правителството и лично на премиера Борисов, защото тази сграда е построена благодарение на решение на Министерски съвет, с което бяха осигурени 1 млн. лева, целево, за изграждане на Детска ясла в гр. Ахелой. Нашата заслуга е, че успяхме да защитим проекта и да изпълним строителството в срок.” – каза кметът Иван Алексиев по време на официалното откриване и пожела на добър час, здраве и успех на всички. Кметът на гр. Ахелой Иван Георгиев и директорът на ДГ „Теменуга“ също приветстваха присъстващите деца, родители и учители преди да прекрачат прага на яслата за първи път. Детското заведение е предназначено за 2 групи по 15 деца на възраст от 10 месеца до 3 години. Всяка група има своя спалня, съблекалня, разливочна, санитарни и помощни помещения и кътове за игра. В двора също има обособен кът за игри на открито, различен от този за по-големите деца. Новата сграда разполага със самостоятелно котелно помещение, лекарски кабинет, рампа за деца с увреждания и паркинг. На събитието присъстваха заместник-кметът на община Поморие – Янчо Илиев, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ Антон Лалев, общинският съветник Илиян Щерев, директорът на ОУ „Христо Ботев“ гр. Ахелой Юлияна Атанасова, директори на детски градини от гр. Поморие, родители и учители. Празничен водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Борис от храм „Св. Рождество Богородично“ гр. Поморие, а в тържествената програма участваха децата от ДГ „Теменуга“ гр. Ахелой.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

Най-четени

93 книги от 77 автори в надпревара за престижната награда „Христо Фотев“

  • 25 Ян 2022
  • 146
Приключи подаването на книги за Националния поетичен конкурс „Христо Фотев“, организиран от Община Бургас, съвместно с Министерството на културата, Съюз на българските писатели, Сдружение на българските писатели и Сдружение „Бургаска писателска общност“.

Бургаски тенисист се класира за втория кръг на Australian Open на двойки за юноши

  • 25 Ян 2022
  • 122
Младата надежда на родния тенис Динко Динев се класира за втория кръг от откритото първенство на Австралия за юноши. 17-годишният бургазлия, който е състезател на клуб „Авеню“ и ученик в 10-ти клас в Спортното училище „Юрий Гагарин“ спечели на двойки

Шанс за по-ниски наеми за организаторите на културни събития

  • 25 Ян 2022
  • 119
Днес Общинският съвет на Бургас прие решение, което ще даде глътка въздух на създателите и разпространителите на културно съдържание. Новата мярка е съобразена с динамичната обстановка в условията на Ковид пандемия и е изключително балансирана.

203-ма педагогически специалисти са загубили битката с ковид от началото на пандемията у нас

  • 24 Ян 2022
  • 199
Общо 203-ма педагогически специалисти са загубили битката с ковид от началото на пандемията у нас. Данните са от средата на март 2020 г. до 5 януари 2022 г., сочат данните на Министерството на образованието, пише вестник „Сега“. Проверката в МОН е във връзка с твърдения на шефа. на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Над 200 000 са водолюбивите птици у нас

  • 24 Ян 2022
  • 167
Над 200 000 са водолюбивите птици у нас. Това са резултатите от проведеното този януари 46-то преброяване на зимуващите водолюбиви птици в България.