« юли 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кметът Иван Алексиев официално откри новата Детска ясла в гр. Ахелой

Детска ясла, филиал на съществуващата Детска градина „Теменуга”, е най-новата придобивка за гр. Ахелой. Лентата на новата двуетажна сграда прерязаха кметът на Поморие Иван Алексиев и директорът на ДГ „Теменуга“ Катерина Вражева.„Изключително ми е приятно, че днес отваря врати така дългоочакваната и желана от всички жители на гр. Ахелой детска ясла. Това е един наш ангажимент, поет преди няколко години, но използвам случая да благодаря на правителството и лично на премиера Борисов, защото тази сграда е построена благодарение на решение на Министерски съвет, с което бяха осигурени 1 млн. лева, целево, за изграждане на Детска ясла в гр. Ахелой. Нашата заслуга е, че успяхме да защитим проекта и да изпълним строителството в срок.” – каза кметът Иван Алексиев по време на официалното откриване и пожела на добър час, здраве и успех на всички. Кметът на гр. Ахелой Иван Георгиев и директорът на ДГ „Теменуга“ също приветстваха присъстващите деца, родители и учители преди да прекрачат прага на яслата за първи път. Детското заведение е предназначено за 2 групи по 15 деца на възраст от 10 месеца до 3 години. Всяка група има своя спалня, съблекалня, разливочна, санитарни и помощни помещения и кътове за игра. В двора също има обособен кът за игри на открито, различен от този за по-големите деца. Новата сграда разполага със самостоятелно котелно помещение, лекарски кабинет, рампа за деца с увреждания и паркинг. На събитието присъстваха заместник-кметът на община Поморие – Янчо Илиев, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ Антон Лалев, общинският съветник Илиян Щерев, директорът на ОУ „Христо Ботев“ гр. Ахелой Юлияна Атанасова, директори на детски градини от гр. Поморие, родители и учители. Празничен водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Борис от храм „Св. Рождество Богородично“ гр. Поморие, а в тържествената програма участваха децата от ДГ „Теменуга“ гр. Ахелой.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Ателиетата ще могат да са със статут на жилища

  • 30 Юни 2022
  • 471
Ателиетата ще могат да получават статут на жилища при определяне на предназначението на сградите. За едностайните жилища вече ще се разрешава да се разполагат и на север, североизток и северозапад.

България е с най-ярко изразеното неравенство между бедни и богати в ЕС

  • 30 Юни 2022
  • 434
България е с най-ярко изразеното неравенство между бедни и богати в ЕС. „Повечето хора имат очаквания и са фокусирани основно върху проектите, заложени в Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), а не върху реформите, които предстоят.

Грамофонът на „Богориди“ става сцена на изкуствата утре, 1 юли

  • 30 Юни 2022
  • 445
На 1 юли край емблематичната за Бургас скулптура на ул. „Богориди“ отново ще се съберат деца и гости на града за поредната лятна артистична акция „Петъчен Грамоfon“. От 10 до 12 часа там ще се проведе Ателие за рисуване на грамофонни плочи, с ръководители Вили Колева и Валентина Кънева. Малките художници ще дадат нов живот на отчислени от фонда на библиотеката плочи, като ги превърнат в произведения на изкуството.

Най-новата песен на Стефан Диомов ще открие осмата фото изложба на композитора

  • 29 Юни 2022
  • 646
Най-новият детски хит на ВГ „Изгревчета“ – „Нека да ви кажа“, написан специално за групата от маестро Стефан Диомов, ще бъде официално представен на 1 юли, петък, от 20.30 часа на открита сцена „Охлюва“.

Бургаският музей представя резултатите от подводните разкопки при нос Чироза през 2022 г.

  • 29 Юни 2022
  • 631
На 30 юни 2022 г., четвъртък, от 11:00 ч. в Археологически музей - Бургас (бул. „Алеко Богориди“ 21), пред бургаската общественост ще бъдат представени резултатите от най-новите подводни археологически разкопки при нос Чироза, провели се в края на юни 2022 г.