Бърза връзка между училищата и РЗИ при коронавирус

Министрите на образованието и здравеопазването у нас Красимир Вълчев и Костадин Ангелов дадоха подробности как ще действат училищата у нас при разпространение на коронавируса. По протокол при установена зараза директорите на училища трябва да се свържат със служителите на регионалните здравни инспекции по места, където има възможни огнища или възникнали такива. Телефоните, които са оставени, са достъпни за всички. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, цитиран от Novini.bg. Понякога има проблем с връзката на директорите с регионалните здравни инспекции, затова миналата седмица беше проведена работна среща, за да се осигури бърза връзка. Вече има бърза връзка, има чат групи, имат бърза връзка през регионалните управления по образованието. В движение усъвършенстваме организацията, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев. Той обясни, че ако ученик е с положителна проба за коронавирус, съответната паралелка се карантинира. Епидемиологът трябва да дойде и да направи допълнителен анализ на епидемичната среда. Но поне що се отнася до паралелката, там няма място за двоумение, посочи образователният министър.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 40
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 60
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 77
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 49
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 85
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас