Министърът: Избягвайе пътувания в областите Благоевград и Търговище!

В двете области има заболеваемост над 120 човека на 100 000. Двете най-големи училища в Търговище от днес учат онлайн Още когато започна тази епидемия казахме, че обществото и държавите по света ще спечелим битката с разум, интелект и дисциплина. Колкото повече време минава, виждаме разколебаване у хората, особено по отношение на дисциплината. Числата, които наблюдаваме у нас в последната седмица показват тенденция на покачване на заболелите, отбеляза още той. Той посочи, че все пак има и хубава тенденция. "Бихме могли да кажем, че все още здравната система разполага с достатъчен капацитет с легла на национално ниво. По области обаче чувстваме затруднения и те се дължат на няколко неща – първо, българите сме разумни хора, но не всички спазваме мерките. Нашите мерки са достатъчно леки и приемливи за всички – най-важното е носене на маски на закрито, проветряване на помещенията редовно, спазване на дистанция не по-малко от 1,5 м и дисциплина", добави Ангелов. РЗИ ще затваря заведенията, които не спазват мерките Имаме 19% заетост на леглата на пациентите с коронавирус, които не се нуждаят от интензивно лечение и дихателна реанимация; 6% заетост за лицата с дихателна реанимация Имаме 1380 хоспитализирани с коронавирус, броят легла на национално ниво са 7307, съобщи Ангелов. Вълчев с последни данни за COVID-19 в училище: 337 заразени ученици и учители Тъй като в София броят на заразени е най-голям, в сряда е взето решение да се увеличи броят на леглата в Александровска болница и в "Пирогов". От здравното министерство нямат опасения, че частните болници няма да се включат в лечението на COVID-19. 25 медицински служители са с коронавирус за последното денонощие. 1440 са случаите на медици с COVID-19 от началото на пандемията, 1030 са излекувани, а са 16 починали.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

КОРАБЪТ „БУРГУС“ ЩЕ ПЛАВА ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА, ВИЖТЕ КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПЪТУВАНЕ

  • 29 Мар 2024
  • 44
Ако за едни наближават обичайните почивни дни, то за други се задава дългоочаквана априлска ваканция.

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 66
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 59
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение:

НАД 1000 БЕГАЧИ ЩЕ МЕРЯТ СИЛИ НА ДЕВЕТОТО ИЗДАНИЕ НА МАРАТОН СТАРА ЗАГОРА 2024

  • 29 Мар 2024
  • 66
„До момента справката, която направихме преди минути в регистрационната система показва, че има заявили участие 1049 желаещи. Преминахме мечтаната граница от 1000 участници, около 200 са регистрираните само от град Стара Загора.“

Кметът Иван Алексиев получи пълна подкрепа в предложението си за учредяване на Фонд за развитие на Летище Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 68
С 20 гласа ЗА от 20 присъстващи общински съветници беше прието предложението на кмета на община Поморие Иван Алексиев за учредяване на сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на летище Бургас“.