« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Ремдесивир няма съществен ефект при смъртността от ковид-19

Това установи клинично проучване на Световната здравна организация, нанасяйки тежък удар на надеждите, че вече има лек срещу коварната нова болест. Резултатите от дългоочакваното проучване на СЗО, наречено „Солидарност”, което изследва ефектите на ремдесивир, хидроксихлорохин, лопинавир и интерферон при лечението на 11 266 хоспитализирани пациенти с ковид-19, показват, че нито едно от лекарствата не „повлияло значително смъртността” и не е намалило нуждата от вентилиране на болните. Данните от проучването на СЗО също така сочат, че въпросните лекарства нямат почти никакъв ефект върху това колко дълго пациентите остават в болница. Изследователите подчертават, че проучването е предназначено основно за оценка на въздействието върху вътреболничната смъртност. Изследването все още не е рецензирано.„Солидарност” е едно от най-мащабните проучвания на пациенти с ковид-19 до момента. Миналата седмица бяха публикува данните от по-малко по мащаб изследване, проведено сред 1062 болни в САЩ от Националния здравен институт. Резултатите показаха съкращаване на престоя в болница при третиране с ремдесивир, но също не беше отчетена съществена промяна при смъртността от ковид-19. СЗО е отказала да коментара публикацията на „Файненшъл Таймс”, посочвайки, че резултатите от проучването „Солидарност” все още не са публични. Ремдесивир получи частично одобрение за употреба в САЩ и ЕС, след като през април проучване на Националния здравен институт показа, че лекарството е намалило времето за възстановяване от ковид-19 от 15 дни на 11. Първоначално медикаментът е бил разработен за лечение на хепатит C, но не успява да се наложи на пазара. По-късно е тестван срещу вируса на ебола, без да покаже особена ефективност. През юли производителят публикува изследване, според което ремдесивир намалява вероятността от смърт при ковид-19. Тази констатация обаче не е потвърдена от независимо проучване. Един петдневен курс на третиране с ремдесивир в САЩ струва 2 340 долара.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПРЕСТИЖНИЯТ КОНКУРС „ВЪРБАН ВЪРБАНОВ“ Е ВКЛЮЧЕН В ДНИ НА БЪЛГАРСКАТА МУЗИКА В БУРГАС. ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА НА СЪБИТИЕТО!

  • 18 Апр 2024
  • 11
С изложбата „Цветовете на България“ ще бъдат открити Дни на българската музика в Бургас днес.

Дни на отворените врати в Районния съд в Бургас

  • 18 Апр 2024
  • 74
Ученици, посланици на Европейския парламент от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ и бъдещи съдебни администратори от паралелката „Съдебна администрация“ в Средно училище „Йордан Йовков“ посетиха бургаския районен съд в Деня на българската Конституция и юрист.

УЧЕНИЦИ И УЧИЛИЩНИ ПСИХОЛОЗИ ОБСЪДИХА ПРОБЛЕМИТЕ И ПРЕВЕНЦИЯТА НА РИСКОВЕТЕ В УЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ

  • 18 Апр 2024
  • 92
В Конгресния център се проведе среща на ученическите съвети, организирана от младежките ученически омбудсмани и отдел „Превенции и младежки политики“ към Община Бургас.

ОУ „Васил Априлов“ отбелязва 65 години от създаването си

  • 18 Апр 2024
  • 83
По повод 65 години от създаването си, основното училище е подготвило събития през цялата година, но най-наситено е през април, посочи Марияна Стефанова.

Наводненията в Дубай предизвикаха въпроси за посяването на облаци

  • 18 Апр 2024
  • 84
Порой от дъжд във вторник наводни части от Дубай, превърна улиците в реки и затвори за известно време второто най-натоварено летище в света. Водният потоп предизвика въпроса: Беше ли това бедствие причинено от програмата за засяване на облаци на Обединените арабски емирства?