Зимата идва! Предупреждения за ниски температури

На места в равнините видимостта ще бъде намалена. През деня ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за октомври. Жълт код за ниски температури е обявен в 8 области на Западна България – София, София област, Враца, Перник, Видин, Монтана, Кюстендил и Благоевград. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, със слаб вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 17°-18°. Температурата на морската вода е около 22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът значително ще отслабне. Максимална температурата на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 3°. Във вторник над Източна България ще има значителна облачност, а в югоизточните райони се очакват и слаби валежи. В Западна и Централна България времето ще бъде предимно слънчево, ще е почти тихо и преди обяд на места в низините ще се образува мъгла. Ще бъде почти тихо, но ще остане доста хладно. Минималните температури ще са между 1° и 6° и сутринта във високите полета ще има слана, а максималните ще са между 12° и 17°. В сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време. Ще се затопля, температурите ще се повишават с по 2-3 градуса на ден. На повече места в равнинната част от страната преди обяд ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 162
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 179
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 158
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 196
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 141
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.