« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Без маски в класните стаи

Не се налага децата да носят защитни маски по време на учебните часове. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев. Целта на образователното министерство е да има максимум присъствено обучение. Министърът на образованието Красимир Вълчев е категоричен, че във всяка област на страната се следи стриктно броя на заразените, както и се наблюдава внимателно появата на нови огнища. При 20% ученици със симптоми, сходни на COVID-19 или грип, ще се затваря цялото училище. Министърът обясни още, че алгоритъмът е, ако се вземат решения за затваряне на училище, най-малките деца да са последни. Сезонните грипове и коронавирусът ще доведат до усложняване на обстановката и затова е избрано това правило, обясни още министърът. Засега маски в час не се предвиждат, а в двора на училището при смесване на паралелките. При провеждане на заниманията навън децата няма да са с маски, а по-скоро, докато чакат родителите си след часовете.Образователният министър препоръча още на учителите да носят предпазни шлемове в класните стаи, а навън да са с маски. 

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Разрешават проблема с водната криза в Димчево

  • 21 Ян 2021
  • 50
Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево.

Кметът предлага да се разширят възможностите на общинските програми за отпускане на стипендии

  • 21 Ян 2021
  • 40
Нови правила за насърчаване и подкрепа на бургаските ученици и студенти с изявени постижения в областта на науката, изкуството или спорта, предлага кметът Димитър Николов. Целта на промените е да се разширят възможностите на програмата.

Кметът с предложение за участие на Бургас в пилотен проект на УНИЦЕФ

  • 20 Ян 2021
  • 128
Община Бургас ще участва като една от първите общини в реализиране на пилотен проект за тестване на "Гаранцията за детето" в България. Проектът е финансиран от Европейската комисия и ще се реализира в 4 европейски държави, сред които и България.

Предстои реставрация на най-старата къща в Бургас – Бракаловата

  • 20 Ян 2021
  • 94
Тази година предстои реставрация на най-старата къща в град Бургас, построена през 1872 г. Това е Бракаловата къща, в която е настанен от десетилетия Етнографският музей.

Шест изложби могат да бъдат разгледани в залите на "Флора" и НХК

  • 19 Ян 2021
  • 184
Шест интригуващи изложби могат да бъдат разгледани този месец в залите на Експоцентър "Флора" и фоайетата на обновения Дом на културата НХК. Ако се интересувате от изкуство и фотография, задължително включете в разходката си тези две локации.