Ясни правила за борба с COVID-19 искат хотелиери и ресторантьори

Според тях предприетите до момента мерки противоречат на йерархията в държавата. От бранша настояват кбинетът и здравните власти да излязат с позиция при колко положителни теста и направени за какъв период от време ще ограничават работата на заведения и хотели, както и при колко положителни теста ще се възобновяват работата на тези обекти. Ресторантьорите са категорични, че по този начин ще могат да планират своята дейност, тъй като внезапните заповеди и мерки довеждат до фалити. Исканията на ресторантьорите са самостоятелните заведения, които са извън хотели, летища, автогари и жп гари да работят поне до 00:00 ч. Тези, които са към места за настаняване, да нямат ограничение в работното време. Освен това в местата за настаняване, ако капацитетът в заведенията е по-голям от броя на местата в хотела, те да бъдат задължени да работят с 50 на сто от него. В случай, че се обслужват единствено гости на хотела, тогава заведенията да нямат подобно ограничение. От Агенцията по безопасност на храните от своя страна настояват за създаване на единен портал, на който да се качват сигнали за неспазване на мерките. Асоциацията за защита на потребителите призовава здравните власти и собствениците на ресторанти, кафенета и заведения да приемат задължителни мерки за мерене на температурата на клиентите преди влизане в обектите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 5
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 11
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 37
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 37
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.

403 кг хероин задържаха при операция на ГКПП „Капитан Андреево“

  • 20 Апр 2024
  • 58
Близо 403 кг хероин бяха задържани на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.