Октомврийска сесия – мъката Нефтохимик пак в зала, избират новите почетни граждани на Бургас

Заседанието започват с докладна на д-р Антонио Душепеев за приемане за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация на Община Бургас. Следва предложението на кметът на Бургас Димитър Николов за кандидатстване на Община Бургас с проектно предложение: „Подобряване на условията на труд и безопасността на рибарите чрез инвестиции в „Специализиран пристанищен обект за обслужване на риболовни дейности – Място за временно укритие на риболовни кораби (защитена лодкостоянка) в кв. Крайморие, община Бургас“. Зам.-кметът „Финанси, бюджет и икономика“ Красимир Стойчев иска приемане на годишен обобщен доклад за резултатите от дейността на общинските дружества за 2019 г., съгласно изискванията на Закона за публични предприятия. Управителят на Бургасбус инж. Петко Димитров Драгнев иска от съветниците разрешение за даване на съгласие за обединяване на банкови кредити за оборотни средства в общинския превозвач. Кои ще бъдат новите почетни граждани на Бургас също ще се реши днес. Предложените имена са 10 – Вярка Андонова, Дора Димитрова Барева-Георгиева, Захари Христов Чернев, проф. Иво Керемедчиев /посмъртно/, Нейчо Попов /посмъртно/, Петър Иванов, Стоя Янчева, Стоян Апостолов, Цанко Цанков и Деви Симеонов. Темата с Нефтохимик също се завръща на дневен ред, след като от постоянната комисия по спорт, деца и младежки дейности искат приемане на решение за безвъзмездно прехвърляне акциите на Община Бургас от капитала на „Професионален футболен клуб Нефтохимик Бургас 1962“ АД.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 120
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 107
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 124
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 263
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 236
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.