Новите мерки у нас влизат в сила от полунощ

От полунощ влизат в сила новите мерки срещу коронавируса у нас. За две седмици се прекратяват присъствените часове в гимназиалните класове и в университетите. Спират и извънкласните дейности, както и занималните, езиковите школи и образователните центрове. Въвежда се ограничение от 30 души за семинарите, изложенията и други мероприятия. При театри, кина и концерти публиката се намалява на 30%. Спортните събития и на закрито и открито ще са без публика. Изключение се допуска за международния турнир по тенис Sofia Open, като публиката ще седи през две седалки. Барове, дискотеки и нощни заведения също ще останат затворени за две седмици. На една маса в ресторантите може да има максимум по 6 души, а разстоянието между столовете на отделните маси трябва да е метър и половина. Веднага, след като обяви мерките, здравния министър обясни защо се налагат новите ограничения. В статус във Facebook той предупреди, че вирусът вече се разпространява дифузно, а не в огнища. Д-р Ангелов допълва още, че ни очакват тежки зимни месеци и рискът здравната система да не издържи, е реален. Източник: Нова телевизия

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 35
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 36
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение:

НАД 1000 БЕГАЧИ ЩЕ МЕРЯТ СИЛИ НА ДЕВЕТОТО ИЗДАНИЕ НА МАРАТОН СТАРА ЗАГОРА 2024

  • 29 Мар 2024
  • 42
„До момента справката, която направихме преди минути в регистрационната система показва, че има заявили участие 1049 желаещи. Преминахме мечтаната граница от 1000 участници, около 200 са регистрираните само от град Стара Загора.“

Кметът Иван Алексиев получи пълна подкрепа в предложението си за учредяване на Фонд за развитие на Летище Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 49
С 20 гласа ЗА от 20 присъстващи общински съветници беше прието предложението на кмета на община Поморие Иван Алексиев за учредяване на сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на летище Бургас“.