« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Шефката на СГП: Катастрофата с Милен Цветков е умишлена

  • 28 Окт 2020
Разследването на катастрофата с Милен Цветков не се е забавило. Стоим на позицията, че катастрофата е умишлена. Това каза ръководителката на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова в интервю за "24 часа". "Разследването не се е забавило. За по-малко от 5 месеца и половина бе положен огромен труд. Изготвени са над 29 експертизи от 29 вещи лица. 70 души са разпитани, извършени са 6 претърсвания и изземвания, съставени са 10 протокола за предаване на документи по делото, 2- ма души са освидетелствани. Като обем делото е 25 тома с доказателства, които установяват в детайли какво се е случило. Има биологична ДНК експертиза, която по безспорен начин установява местонахождението на обвиняемия в автомобила и местата на всеки от спътниците му. С нея се изключват всякакви съмнения относно това кой е шофирал", заяви тя. "Психолого-психиатричната експертиза установява, че обвиняемият е бил вменяем въпреки употребата на 3 вида наркотични вещества - марихуана, амфетамин и кокаин", добави Илиана Кирилова. "Прокуратурата ще защитава позицията си и пред съда, че лицето е действало умишлено. На това обвинение отговарят събраните до момента доказателства", подчерта тя. Кирилова отбеляза, че за такова престъпление законът предвижда и доживотен затвор. Търсим съдействие от всички международни служби, които могат да помогнат по случая с Емилиян Гебрев. Разследването продължава, каза още ръководителката на Софийската градска прокуратура. По думите й по обвинения на СГП за данъчни престъпления в държавния бюджет са възстановени милиони левове. "Близо 2/3 от делата за данъчни престъпления са в СГП. При нас се разследват едни от най-тежките убийства, грабежи, наркотрафик, контрабанда на акцизни стоки, палежи, присвоявания и документни измами в особено големи размери. По обвинения на СГП за данъчни престъпления и след успешно приключване на делата с осъдителни присъди са възстановени милиони левове в държавния бюджет. По едно от тях - 2 464 000 лв., по друго – 492 980 лева, по трето - 105 хил. лв., и т.н.", даде пример Илиана Кирилова.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай

  • 19 Апр 2024
  • 44
Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай след заповед на интернет надзора на страната, която се позова на опасения за националната сигурност.

Контрабандни цигари, укрити във филтри за абсорбатори, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

  • 19 Апр 2024
  • 46
Близо 220 000 къса (11 000 кутии) нелегални цигари задържаха митническите служители при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

Народното събрание прие предложението на БСП за отлагане на либерализацията на ток за домакинствата

  • 19 Апр 2024
  • 53
Народното събрание прие на първо четене предложението на парламентарната група на „БСП за България“ за отлагане с 1 година на либерализацията на пазара на електроенергия за домакинствата.

БАБХ съветва: Купувайте козунаци през интернет платформи само от регистрирани търговци

  • 19 Апр 2024
  • 78
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) поддържа публичен регистър на операторите, които извършват търговия с храни от разстояние, в това число и козунаци.

ОСТАВАТ БРОЕНИ ЧАСОВЕ ДО КОНЦЕРТА „БЪЛГАРИЯ ПЕЕ” В БУРГАС 2024

  • 19 Апр 2024
  • 87
Остават броени часове до големия концерт на 8-те хорови колектива от Бургас и поредна спирка на осмото издание на Националната хорова инициатива „България пее”.