« ноември 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Зрелостници с петиция срещу дистанционното обучението

Тя бе публикувана вчера в групата във Фейсбук „Матури 20201” след заповедта на здравния министър Костадин Ангелов за преустановяване на присъствените занятия за ученици от 8-и клас нагоре и студенти за две седмици и вече събра близо 300 подписа. „Недопустимо е да се осакатява образованието ни по този начин! Във всички професионални гимназии има часове по практика и специални предмети, и в онлайн пространство са невъзможни за провеждане в проценти са над 40% от всички часове! Настояваме за сваляне на заповедта!”, пише в описанието на петиция Йордан Петев. Според младежа зрелостниците трябва да спасят учебната си година, за да могат да се явят нормално на предстоящите им изпити. Петев е на мнение, че той и всички останали гимназисти ще се наложи да учат от вкъщи повече от две седмици и това би застрашило успешното му завършване. „Ай да си спасим годината и да отидем нормално на матура, защото ми е ясно какво ще стане хоп още 2 седмици още две и анулиране на годината!”, пише зрелостникът. Подписалите петицията също изразяват притеснението си, че има опасност да не успеят да се подготвят добре с онлайн уроци. „Аз съм 12ти клас. Онлайн не бих се подготвила толкова добре, колкото в реална среда за ДЗИ”, пише ученичка от Сливен. Нейни връстници се обединяват около това, че онлайн образованието не е вариант и не искат да изкарат последната си година в училище максимално присъствено. Учениците от професионалните гимназии, където часовете в 11-и и 12-и клас са основно с практическа насочено, също отбелязват, че е невъзможно да се учи онлайн. „Подписвам се, защото уча в професионална гимназия и знам, че онлайн обучението не е достатъчно и не ефективно. Предстоят ми изпити и подготовката само от вкъщи е невъзможна”, пише ученик от София. Младежите посочват като проблем и липсата на пряка комуникация. „Имаме право на бъдеще! Вземайки се на предвид, че тази година имаме матури, имаме нужда от истинско образование ученик-учител!!!”, заявява пък друга ученичка. Петицията е подкрепена от родители и учители. Студентите от медицинските специалности също застават срещу онлайн обучението. „Не може медицински лица да учат онлайн. След като завършим ще имаме реални пациенти, които да лекуваме, за тази цел трябва да имаме знания, които да използваме. Тези специалности не се учат задочно, съответно няма как да се осъществи и онлайн”, пише в коментара към подписа си един от бъдещите медици. Те са на мнение, че упражненията им не могат да бъдат онлайн. Заповедта на здравния министър обаче преустановява присъствения учебен процес във висшите учебни заведения за следващите 2 седмици. Например, в Медицински университет – София има и инструктаж за дистанционно обучение. Според него упражненията са задължителни, като при две и повече отсъствия студентът не получава заверка.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Гърция слага таван на цените на тестовете за коронавирус

  • 28 Ное 2020
  • 36
Правителството на Гърция ще определи максимална цена за молекулярни PCR и бързи антигенни тестове, провеждани в частни клиники и лаборатории, съобщи в петък генералният секретар по търговията и защитата на потребителите Панайотис Стампулидис.

Временно спират проверките с бързи тестове на шофьори на камиони на „Промахон“

  • 28 Ное 2020
  • 34
На пункта „Промахон“ гръцките власти временно спират проверките с бързи тестове за COVID-19 на влизащите в Гърция водачи на товарни автомобили, съобщиха от МВР.

Важно! Обявиха кои ще получават по 24 лв. на ден заради локдауна в България

  • 28 Ное 2020
  • 34
Компенсации ще може да получи и персоналът детски градини и ясли, кина, дискотеки, пиано и нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито

САЩ санкционираха китайски и руски компании заради връзки с иранската ядрена програма

  • 28 Ное 2020
  • 37
Ръководителят на американската дипломация Майк Помпео обяви налагането на нови икономически санкции срещу четири китайски и руски компании, обвинени в подкрепа на развитието на иранската ядрена програма, предаде Франс прес

България се събуди отново в мръсен въздух

  • 28 Ное 2020
  • 30
енденцията за замърсен въздух в страната се запазва и днес. Високи остават нивата на фини прахови частици.