Пак обрат: Властта няма да облекчи наредбата за касовите апарати

Правителството се е отказало да облекчи прословутата Наредба 18 за касовите апарати, като премахне изискванията към софтуерите за управление на продажбите в търговските обекти. От проекта за промени в Закона за ДДС, внесен в Народното събрание, става ясно, че разпоредбите за т.нар. СУПТО остават. В края на юли финансовият министър Кирил Ананиев заяви, че ще премахне сложната регулация, която вече втора година тормози бизнеса. В първоначалния вариант на законовите промени, които финансовото министерство публикува, текстовете, които задължават фирмите да използват само одобрен от НАП софтуер за продажби, бяха отменени. Тогава от министерството обясниха, че се съгласяват с множеството сигнали за увеличаване на административната тежест и разходите за бизнеса особено в условията на пандемията. Сега обаче внесените в Народното събрание поправки показват, че изискванията за СУПТО остават в сила В мотивите си правителството посочва, че голям брой фирми вече са инвестирали в привеждането на софтуерите си според тези изисквания и вече ги използват в търговските обекти.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 76
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 74
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 117
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 106
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 84
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.