« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Адвокат Марковски: Мярката за зелените коридори е категорично противоконституционна

За да бъдат разбрани и спазени, правилата трябва да бъдат кратки и ясни. В Закона за административното производство има записан един основополагащ текст. Той гласи, че всеки един закон и административен акт трябва да е целесъобразен. Когато той не е такъв - той подлежи на отмяна. Въпрос на здрав разум е да не може да се отиде в аптеката по всяко време. Така адвокат Марин Марковски коментира мярката „Зелени коридори" в студиото на „Здравей, България". Той добавя, че според него тя е категорично противоконституционна. Нормата която казва, че държавата се занимава и отговаря за живота и здравето на хората има пряко действие. Когато тя е нарушена, както с тази административна заповед, имаме нарушени закони. Ако има основание съдът може да я отмени. Той има това право, каза още Марковски.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 3
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.

Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай

  • 19 Апр 2024
  • 67
Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай след заповед на интернет надзора на страната, която се позова на опасения за националната сигурност.

Контрабандни цигари, укрити във филтри за абсорбатори, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

  • 19 Апр 2024
  • 58
Близо 220 000 къса (11 000 кутии) нелегални цигари задържаха митническите служители при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

Народното събрание прие предложението на БСП за отлагане на либерализацията на ток за домакинствата

  • 19 Апр 2024
  • 65
Народното събрание прие на първо четене предложението на парламентарната група на „БСП за България“ за отлагане с 1 година на либерализацията на пазара на електроенергия за домакинствата.

БАБХ съветва: Купувайте козунаци през интернет платформи само от регистрирани търговци

  • 19 Апр 2024
  • 91
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) поддържа публичен регистър на операторите, които извършват търговия с храни от разстояние, в това число и козунаци.