120 студенти са заявили желание да станат доброволци в Covid отделения

Студенти по медицина влизат като доброволци в Covid отделенията в болниците. За една седмица 120 кандидатури на желаещи да се включат са постъпили в Асоциацията на студентите по медицина, която се зае с координацията. "От Министерството на здравеопазването имаме предоставена информация за нуждите на лечебните заведения в страната и насочваме доброволците, като им даваме координатите за връзка", обясни пред БНР Теодора Делчева, зам.-председател на асоциацията. Сред кандидатите има стажант-лекари, но и студенти от първи и втори курс, посочи тя. "Асоциацията лобира студентите да се наемат на трудов договор, за да бъдат защитени правата им и да се чувстват по-сигурни на работното си място. Когато са на трудов договор, ще могат да вземат и допълнителните средства за работа на първа линия в Covid отделенията. Работата е високо рискова, а смените са много дълги и смятаме, че студентите го заслужават", подчерта Делчева. По думите ѝ има болници, които са отворени за доброволци, но не са заявили готовност да назначат студентите на трудов договор.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 331
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 306
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 315
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 314
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 279
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.