Обмислят удължаване на учебната година с две седмици

„В същото време трябва да имаме предвид, че не е добре в следващите седмици децата да нямат ангажираност и занимания. Трябва да имат частичен ангажимент. Обмисляме да разширим учебната година по линия на проектните седмици. Знаете, че в момента имаме регламентирана такава проектна седмица за учениците от 1 до 3 клас. Ако училищата решат следващите седмици да провеждат дейности по интереси и проектни дейности, всякакъв тип занимания в електронна среда, да отложат учебните седмици за юни месец. За 1 и 6 клас имаме две седмици маневреност през юни месец. Надяваме се, че ситуацията ще се подобри и ще позволи връщане на присъственото обучение. За голяма част от учениците в начален етап това ще бъдат първите 3 седмици, които ще бъдат с обучение в електронна реда“, допълни той. „Чуваме много гласове - на родители и учители. Правят се включително предложения следващите седмици да бъдат ваканционни и учебната година да се удължи. Обучението в електронна среда е компенсаторно и не е равностойно с присъствената форма на обучение. То е частично ефективно, малко по-ефективна алтернатива за гимназиален етап, помалко за прогимназиален и много трудна за прилагане в начален етап“, каза още той той. Министърът отбеляза, че в момента е много важно да се намали натискът върху здравната система. Източник: БГНЕС

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЗАПОЧНА ТРЕТИ ЕТАП ОТ ОБНОВЯВАНЕТО НА ПЪТ BGS1033 - ОТ БЪЛГАРОВО КЪМ МАГИСТРАЛАТА

  • 29 Мар 2024
  • 69
Започна трети етап от проекта за обновяване на път BGS1033.

На 1 април ще чуете сирените

  • 29 Мар 2024
  • 76
На 01.04.2024г. от 11.00ч. ще се проведе тренировка по ранно предупреждение и оповестяване на населението при бедствия и за въздушна опасност.

КОРАБЪТ „БУРГУС“ ЩЕ ПЛАВА ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА, ВИЖТЕ КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПЪТУВАНЕ

  • 29 Мар 2024
  • 87
Ако за едни наближават обичайните почивни дни, то за други се задава дългоочаквана априлска ваканция.

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 92
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 85
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение: