Строежът на „Северен поток-2“ стартира отново през декември

Изграждането на газопровода „Северен поток-2“ ще продължи в началото на декември след пауза от около година.Това съобщи радиостанция NDR с позоваване на представител на компанията Nord Stream 2 AG. Според NDR, Управлението на водните пътища и корабоплаването на Щралзунд е призовало капитаните на корабите да бъдат особено внимателни, когато плават на юг от района на Адлергрунд в Балтийско море поради началото на строителните работи там на 5 декември. Както отбелязва радиостанцията, именно в този район завършват две тръби, които водят от точката на сушата на „Северен поток-2“ - станцията в Любмин - до Балтийско море. Nord Stream 2 AG отбеляза пред NDR, че краищата на тръбопроводите ще излизат от морското дъно и ще бъдат положени още 2,6 км от бъдещия газов път. Обикновено такъв сегмент се полага за 1-2 дни, уточнява радиостанцията. В момента е необходимо да се положат още около 75 км за свързване на тръбопроводите. Други подробности не са предоставени. Не се съобщава какъв кораб ще извърши работата. В петък стана известно, че властите на федералната провинция Мекленбург-Предна Померания искат да създадат организация с нестопанска цел, която да се бори за пълното изпълнение на проекта. Неин ръководител, според германските медии, ще бъде бившият министър-председател на региона Ервин Зелеринг. Източник: БГНЕС

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 83
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 80
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 79
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 91
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.