« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Сияние в сърцето на Бургас: Новият облик на Дома на нефтохимика е зашеметяващ

Пълната промяна на Културния дом на нефтохимика вече е факт. Трябваше да отвори врати за празника на града, но заради сложната обстановка ще отложим откриването. "Важното е, че сградата е готова и надявам се скоро да можете да я посетите. Тя ще е още едно място за концерти, театри, кино, тренировки, обучения и различни културни събития”, написа кметът Димитър Николов в личната си фейсбук страница. Сградата е цялостно преустроена и в нея вече има няколко мултифункционални зали, с гримьорни, нови настилки, осветление, отоплителна система и озвучителна техника. Зрителна зала също е изцяло обновена - с нови седалки, а днес монтираха и екран за кинопрожекции. Сцената е със специален механизъм, който позволява тя да се върти, за да се сменят декорите на представленията, вече има и оркестрина. В нов касов салон ще се предлагат билети за различни концерти, кина и театри. Сгадата е съобразена изцяло с нужните на хората с увреждания. Два асансьора - от северната и от югоизточната част на сградата, осигуряват удобен достъп до всички помещения. Монтирана е рампа, обособени са специални места в зрителната зала и специализирани санитарни възли. Обособено е вътрешно пространство за културни събития на открито през топлите месеци със сцена и пейки. След отварянето на обновения Културен дом, пианото на обичания композитор Тончо Русев ще радва ценителите на музиката в камерната зала, а зрителната вече носи неговото име.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 142
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 155
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 133
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 160
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 138
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.