« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

До края на 2016 г. Айтос подписва договор за изграждане на пречиствателна станция за 19 млн. лв.

До края на 2016 г. община Айтос ще има готовност да подпише с МОСВ договор за изграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води. Безвъзмездната финансова помощ ще е по Оперативна програма „Околна среда“. Това стана ясно на среща между министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и кмета на Айтос Васил Едрев. „Тази инфраструктура е важна за всички – не само за опазването на околната среда, но и за здравето на хората. С толкова трудности се справихме за тези две години – преодоляхме проблемите след спирането на оперативната програма през 2013 г. Но въпреки трудностите Айтос ще има пречиствателна станция“, подчерта министър Василева. Инвестицията е на стойност 19 млн. лв. Това е един от малките ранни проекти и ще се финансира по ОПОС 2014-2020 заедно с проектите на Приморско, Тутракан, Чирпан и Елхово. За целта са заделени общо 117 млн. лв. Кметът на Айтос съобщи, че общината има готовност до 20 ноември да обяви тръжните процедури за възлагане на дейностите по строителството. „Айтоската общественост чака с нетърпение този проект, занемарен дълги години. Благодарение на екипа ви нещата ще се случат“, каза Васил Едрев. „Когато дойдат големи инвеститори питат дали имаме пречиствателна станция и като кажем, че тепърва ще се строи, си тръгват. Но когато се работи в екип, нещата се получават“, отбеляза кметът. На 29 октомври Министерството на околната среда и водите поднови лиценза на зоологическата градина в Айтос, където в момента се отглеждат около 200 животни от 29 вида.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Спират движението по пътя „Рудник“ – Брястовец заради силен вятър и снегонавявания

  • 27 Ян 2021
  • 83
Община Бургас затваря временно пътя между квартал "Рудник" и село Брястовец. Шофирането там е опасно заради силен вятър и снегонавявания. Общински служители и почистваща техника са на място.

Култови цитати от BG филми ще четем това лято по бургаските пейки

  • 27 Ян 2021
  • 69
Дори и след най-мрачната зима бургаското лято винаги идва и градът става една от най-търсените дестинации у нас за почивка, забавление, спорт, рекреационен и културен туризъм. Общината мисли още отсега как да го направи още по-интересен за своите жители и гости.

ВиК ще подменя тръбите под приоритетни улици по искане на кмета

  • 27 Ян 2021
  • 88
На 14 януари кметът Димитър Николов поиска да бъде прецизиран и предварително обявен списък с предвидени за подмяна на тръби улици в годишния план на ВиК, за да бъде съобразена с него капиталовата програма на Община Бургас.

Общинският съвет даде зелена светлина за ремонт на медицински кабинети

  • 27 Ян 2021
  • 77
Общинските съветници подкрепиха докладни записки на кмета, свързани с подобряване на здравните и социални услуги в Бургас. Те дадоха съгласие общинска администрация да започне ремонт и подобряване условията на труд в медицинските кабинети в ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве.

Общината извършва мащабно почистване на речни корита

  • 27 Ян 2021
  • 81
По разпореждане на кмета Димитър Николов се извършва мащабно почистване на речни корита и дерета от наноси, натрупани по време на интензивните валежи през този месец.