Консулски служби ще издават визи на руски туристи за ваканция у нас

Консулските служби в Москва, Санкт Петербург и Екатеринбург са готови да стартират бързо и безпроблемно издаване на туристически визи при отваряне на границите между България и Русия за обмен на туристи. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работна среща с с посланика на Руската федерация Н. Пр. Анатолий Макаров. Националният ни превозвач пък е готов да стартира полети между двете страни след възстановяването на полетната програма. Николова изрази своите надежди съвсем скоро пътуванията да бъдат възобновени, тъй като Русия продължава да е сред най-важните пазари за българския туризъм. Въпреки ограниченията за пътуване, Министерството на туризма работи за задълбочаване на сътрудничеството с Русия както на държавно, така и на бизнес ниво. По думите ѝ, когато сме на прага на масовата ваксинация у нас, а в Русия тя продължава, е необходимо двустранно да бъде заявена готовността да се продължи развитието на приятелските отношения в областта на туризма и на политическо ниво между двете страни. Анатолий Макаров пък поясни, че българските курорти са много важни за руските граждани. Той изрази надежда, че предстоящата 2021 година ще бъде по-добра от тази.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 330
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 305
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 314
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 314
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 279
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.