Шанс за малките и средни предприятия

Формулярът ce подава в срок до 20.01.2021г., само по електронен път, с квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез портала за електронни услуги на Националната агенция за приходите. Oт мяpĸaтa мoгaт дa ce възпoлзвaт миĸpo, мaлĸи и cpeдни пpeдпpиятия, които отговарят на условията за допустимост и са пpeycтaнoвили нaпълнo или чacтичнo своята дейност, вследствие въведените със зaпoвeди нa здpaвния миниcтъp пpoтивoeпидeмични мepĸи. Предоставените по схемата средства следва да бъдат използвани за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал. Безвъзмездната помощ не може да се ползва за закупуване на стоки за директна продажба. Съгласно правилата на програмата, конкретният размер на помощта зависи от кода на основна/допълнителна икономическа дейност на фирмата. Всяко предприятие може да кандидатства с един проект, който включва всички негови засегнати от временните ограничителни мерки обекти, като максималната допустима стойност на подкрепата е 150 000 лв. Правилата на програмата и условията за кандидатстване са публикувани в интернет страницата на Националната агенция за приходите: https://nra.bg/page?id=799, където има и линк към специалната електронна услуга на НАП: "Подаване на документи за подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки" с квалифициран електронен подпис (КЕП). За повече информация, свързана с кандидатстване за подкрепата, можете да се обръщате към Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700 и на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Национална агенция за приходите организира онлайн брифинг, на който ще бъдат представени условия и ред за кандидатстване по програмата "Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 269
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 247
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 255
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 296
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 267
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.