« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ГДБОП са засекли масови опити за измами в сайтовете на стоки втора употреба

Масови опити за измами в сайтове за свободна продажба на стоки втора употреба у нас са засекли от ГДБОП, съобщи БНР. Комисар Владимир Димитров, началник отдел "Киберпрестъпност" в Главната дирекция, обясни, че измамниците в интернет често изпращат линк, който води към фишинг сайт, в който се искат данните от банковата карта. След като откраднат данните от банковите карти, измамниците пазаруват с тях в интернет. От ГДБОП отчитат и увеличение на случаите на кражби на профили в социалните мрежи. Това се случва чрез превземането първо на свободна пощенска кутия, която не е ползвана определено време и по този начин превземат Фейсбук акаунта на човек, който е забравил да си махне в настройките тази пощенска кутия, която той е регистрирал преди 12 години, не я е ползвал отдавна, но тя все още е основен метод за връщането на паролата към този Фейсбук профил.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Организирана престъпна група, извършвала имотни измами, е задържана при спецоперация на територията на Русе

  • 18 Апр 2024
  • 29
Сред тримата задържани мъже е и полицейски инспектор от РУ-Две могили; Действията са осъществени по разработка на ГДБОП с активното участие на дирекция „Вътрешна сигурност“ и под наблюдението на Окръжна прокуратура – Русе

Експерти обсъдиха реинтеграцията на лишените от свобода

  • 18 Апр 2024
  • 28
Заместник-министърът на правосъдието Георги Николов, главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) гл. комисар Ивайло Йорданов и експерти се включихаднес в среща, на която бяха представени специализирани програми, част от новата концептуална рамка за рехабилитация и връщане в обществото на лишените от свобода.

Премиерът Главчев: Призовавам президентът Радев да изпълни задълженията си по Конституция

  • 18 Апр 2024
  • 39
Изпълнил съм задълженията си по Конституция, дал съм своите предложения за издаване на указ.

Президентите Румен Радев и Серджо Матарела откроиха потенциала на България и Италия за разширяване на икономическите връзки

  • 18 Апр 2024
  • 35
Отношенията между България и Италия са пример за партньорство, сътрудничество и взаимно доверие, изградени на здравата основа на традиционно приятелство между нашите народи и активен културен и идеен обмен.