« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Наско Сираков: Направена е само първата стъпка за стадиона

Мажоритарният собственик на ПФК Левски Наско Сираков заяви, че клубът все още не е получил клубния си стадион "Георги Аспарухов" на концесия, а е направена само първата стъпка в тази посока. Той говори пред медиите на паметника на патрона на клуба Васил Левски в София, където футболисти, ръководство и фенове поставиха венци и цветя в знак на почит и уважение по повод 148 години от обесването на Апостола на свободата. "На този ден трябва да се поклоним до земята на делото на един от най-великите българи в историята, който е и наш патрон. Каквото и да кажа за Васил Левски, ще е малко. Трябва да си спомним с почит и уважение за това, което е свършил този велик българин", заяви Сираков. "Държавата все още не ни е дала стадиона на концесия. Направена беше само първата стъпка. Благодаря лично на премиера Бойко Борисов, който показа, че е съпричастен към съдбата на целия български спорт и в частност на футбола. Сега искам да призова институциите под него като Министерството на спорта и Министерството на икономиката също да бъдат толкова експедитивни и да ни помогнат да доведем тази първа стъпка до финалната права във възможно най-кратки срокове. В мечтите и в плановете ми отпреди девет месеца, когато получих акциите на Левски, е построяването на нов европейски стадион. Това е основното нещо, което ме вълнува. Продължаваме борбата за оцеляване, но ако искаме да превърнем Левски в европейски отбор и да стъпим на съвсем друга основа, първото и основно нещо е да намерим партньор или стратегически инвеститор и да имаме един европейска стадион. Без това нещо няма как да се получи. Няма да има държавно финансиране, ние сме частно дружество. Няма механизъм, по който държавата да отпусне финансиране. Държавата прави и се надявам да направи това, което искаме, да го доведем до финалната права. Оттук-нататък топката е в нас. Стигнем ли до договор за концесия, много по-възможно и по-лесно е да намерим инвеститори, с които да построим нов стадион", каза още Сираков.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 299
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 371
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 273
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 354
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 308
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.