« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

След изборите държавните енергийни дружества ще имат нови ръководства

  • 12 Мар 2021
Изборът на нови бордове на предприятията ще се забави заради заболяване на членовете на комисията на Агенцията за публичните предприятия и контрол, която трябва да предложи независимите членове на съвета на директорите на компаниите. От Агенцията уведомяват участниците в течащите конкурси, че заседанията на комисията се преустановяват за срок от 14 дни. За БНР от министерството на енергетиката обясниха, че процедурата, която те провеждат за избор на представителите на държавата, ще продължи, но за окончателното сформиране на бордовете на дружествата, трябва да бъдат избрани и независимите представители. Бъдещите шефове на енергийните предприятия ще бъдат избрани по различно време, тъй като енергийното министерство ще продължи с процедурата за избор на представителите на държавата. За да бъдат избрани съответните органи на управление на дружествата, Агенцията за публичните предприятия и контрол също трябва да приключи своята процедура, която засега се отлага с поне две седмици. След като и тя предложи своите представители и те бъдат одобрени, се подават документи в Агенцията по вписванията и след самото вписване, дружествата вече ще имат ново ръководство. То от своя страна ще избере председател на Съвета на директорите, който задължително е от квотата на независимите представители. След това се избира и изпълнителен директор, който пък трябва да е от квотата на държавата. До приключване на тези процедури функциите се изпълняват от сегашните органи на управление, казват от енергийното министерство.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

По думите на военния ни министър българското разузнаване следи ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 28
Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел.

ВАРНА БЕ ДОМАКИН НА СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА, ФРИЗЬОРИ И ГРИМЬОРИ

  • 19 Апр 2024
  • 47
За поредна година МОН организира състезания за излъчване на млади таланти в модата и фризьорството, като този път домакин на пъстрото събитие беше Варна.

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 99
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 96
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.