« януари 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Голям астероид преминава покрай Земята в неделя, няма опасност от сблъсък

Покрай земята днес ще премине най-големият астероид за тази година. Няма пряка опасност за планетата ни, уверяват учените, но това ще им позволи да проучат по-добре небесната скала, открита през 2001-ва година. Диаметърът на астероида е 140 метра. Най-големият астероид, който ще се приближи до Земята през 2021 г., ще премине на около два милиона километра от нея в неделя, без риск от сблъсък, но ще позволи на астрономите да изследват този небесен обект. Наречен „2001 FO32“ и с диаметър по-малък от километър, той ще измине 124 000 км / ч, „по-бързо от повечето астероиди“, които циркулират близо до Земята, според НАСА. Скалистото тяло ще достигне най-близката точката до нашата планета в 16 часа по Гринуич. Тогава ще бъде на 2 милиона км от Земята, около пет пъти разстоянието между Земята и Луната. „Няма риск от сблъсък със Земята“, увериха от американската космическа агенция. Неговата траектория е „достатъчно известна и редовна“, за да се изключи всякаква опасност. Голямото скалисто тяло обаче е класифицирано като „потенциално опасно“, както всички астероиди, чиято орбита е по-малка от 20 пъти разстоянието между Земята и Луната и чийто диаметър е по-голям от 140 метра. Астероидът е открит през март 2001 г. и оттогава се следва неговата траектория. Принадлежи към семейство „Аполон“ на гео-круизни астероиди, които обикалят Слънцето поне за една година и могат да прекосят земната орбита. „Понастоящем знаем малко за този обект, така че тази много близка среща ни дава невероятна възможност да научим много неща“, разказаха учени от НАСА. Нито един от каталогизираните големи астероиди няма шанс да удари Земята през следващия век.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

Най-четени

Голямо поскъпване на виното и спиртните напитки прогнозират производителите

  • 27 Ян 2022
  • 159
След поскъпването на храните, нагоре тръгват и цените на алкохола. За това предупреждават производители, вносители и търговци след значителното повишаване на разходите за транспорт, енергия и суровини.

Германо-Българската индустриално-търговска камара отличи Община Бургас за ползотворното сътрудничество

  • 27 Ян 2022
  • 129
Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) връчи за осемнадесети път награди за развитието на българо-германските икономически отношения за 2021 г. С почетен плакет и грамота за ползотворно и тясно сътрудничество бе отличен кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Запишете се за “Киноклас Бургас 2022” към „София филм фест на брега“!

  • 27 Ян 2022
  • 125
Обичате Бургас и искате да снимате любимите си места, морето или творците му? Харесвате документалното кино и искате да създадете филм за своя град? Мечтаете да сте сценарист, режисьор, оператор, сценограф, монтажист, звукорежисьор?

Продължават ремонтите по проект „Път на културно-историческите ценности през вековете“

  • 27 Ян 2022
  • 120
Улицата, която се намира в историческото ядро на града, между главната „Александровска“ и СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, в непосредствената близост до едноименния площад и катедрален храм, вече изглежда по напълно различен начин след ремонт по проект „„Път на културно-историческите ценности през вековете“, по който се реновира и Етнографския музей.

„Бургасбус“ временно спира някои курсове и линии

  • 26 Ян 2022
  • 202
Заради драстичен отлив на пътници „Бургасбус“ временно спира някои курсове и линии Бургасбус“ ЕООД уведомява своите клиенти, че поради сложната епидемиологична обстановка и драстичния отлив на пътници, се налага въвеждане на някои временни промени в градския транспорт.