44-тото Народно събрание проведе последното си заседание

44-тото Народно събрание проведе последното си заседание. В декларации парламентарните групи отчетоха свършеното през последните четири години и начертаха планове за следващия парламент. Председателят на 44-тото Народно събрание Цвета Караянчева отправи призив към следващия парламент – към депутатите ветерани – да вземат поука от грeшките си, а за тези, които за първи път ще седнат на депутатската скамейка – да не забравят обещанията към избирателите си. С последен звънец и под знака на коронавируса 44-тото Народно събрание проведе последното си заседание. 194 народни представители се регистрираха. Парламентарните групи отчетоха свършеното с декларации. Първи бяха от ГЕРБ. Председателят на парламентарната група Даниела Дариткова отчете тежък мандат, преминал през голямо изпитание – COVID-19, медицинските и икономическите измерения на пандемията и заяви, че управляващото мнозинство не е позволило „страната да бъде хвърлена в хаос и безвластие“. В декларация лидерът на БСП Корнелия Нинова очерта достойнствата в действията на левицата за последните четири години, както и отправи критики към управляващите. Удовлетворени от постигнатото в мандата си бяха и от Обединени патриоти и Воля. В последното си изказване председателят на 44-тото Народно събрание Цвета Караянчева отправи призив към бъдещите 240. По традиция – заседанието беше закрито с химна на Република България и обща снимка.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Трамвай на приказките се движи вече в София

  • 30 Май 2024
  • 71
Трамвай на приказките се движи по столичните улици.

Мъж и жена са загинали след падане от седмия етаж на хотел в курорта "Слънчев бряг"

  • 30 Май 2024
  • 85
Мъж на 50 години и жена на 44 години са загинали след падане от седмия етаж на хотел в курортния комплекс "Слънчев бряг", съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Бургас.

Министър Стоянов: 156 сигнала за нарушения на изборния процес има към момента в МВР

  • 30 Май 2024
  • 83
Образуваните на етапа досъдебни производства са 70 - над два пъти повече спрямо миналата година

БУРГАСКИТЕ МОТОРИСТИ ЩЕ ЗАРАДВАТ ДЕЦАТА НА 1 ЮНИ

  • 30 Май 2024
  • 81
За седемнадесета поредна година членове на Мото клуб "Морски братя" - Бургас ще участват в празничното отбелязване на 1 юни, Деня на детето.

Контрабандни сексуални стимуланти задържаха митнически служители на МП Капитан Андреево

  • 30 Май 2024
  • 89
Контрабандни сексуални стимуланти задържаха митнически служители на МП Капитан Андреево