« април 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Зимните курорти с удължен сезон и намалени цени

Какви са условията в курортите и на пистите? „Има много хора, които избират да се качат на Витоша през уикенда. Тук лавиноопасните места са много далеч. Ако човек използва пистите по предназначение няма опасност от инциденти. За желаещите Планинската спасителна служба провежда и специални курсове. Противоепидемичните мерки също се следят стриктно”, разказва учителят по ски Емил. Той добавя, че кабините за лифта също работят и няма ограничения. Екипировките минават щателна дезинфекция. В Пампорово ски сезонът ще продължи до 11 април. Мотивът за удължаването с две седмици са множеството резервации на туристи и добрите условия за практикуване на зимни спортове. „Ограничили сме да работят три лифта, които да покрият цялата зона. Работят в момента 11 писти. Почти цялата зона на 90 процента работи. Тъй като очакваме събота и неделя да има повече приток от скиори ще се постараем да пуснем и влековете. Взели сме всички противоепидемични мерки. Коридори има за дистанциране на хората странично. Маски се раздават безплатнo”, казва организационният директор на „Пампорово“АД Ивайло Къчовски. В опит да привлече повече ски любители курортът е намалил с 20% цените на лифт картите за всички писти и съоръжения. За да напълнят макар и разрешените им към момента 50% от легловата база, хотелиерите в курорта понижиха цените на нощувките с около 30%. В Боровец всички писти са отворени за любителите на белите спортове. Ocвeн cтaнaлитe трaдициoнни нaмaлeния нa цeнитe нa лифт кaртитe в крaя нa ceзoнa, сега курортът предприема и още една стъпка, за да привлече туристи. На половина смъква цените нa вcички cки уcлуги като нaeм нa cки и cнoубoрд eкипирoвкa и oбучeниeто в дeтcкoтo cки училищe. И в Банско през април почивката ще бъде значително по-евтина. Ще работят много малко хотели, но пък всички те са обявили промоции.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Бурни аплодисменти за "Голата истина за група Жигули" в Бургас

  • 13 Апр 2021
  • 195
Отлична оценка, изразена с бурни аплодисменти, даде бургаската публика на филма" Голата истина за група Жигули".

„Едем- цветя от градината" представя Климент Атанасов в галерия „Ателие R"

  • 13 Апр 2021
  • 175
Пътешествие до тайнствена цветна градина, която ще ви отведе в красиви и магични светове

Кметът Николов изказа съболезнования на близките и роднините на известния тенор Найден Бороджиев

  • 13 Апр 2021
  • 163
Кметът Димитър Николов изказа съболезнования на близките и роднините на големия български тенор Найден Бороджиев.

Екоинициативата „Син етикет“ стартира конкурс за изработка на оригинално лого

  • 13 Апр 2021
  • 174
Община Бургас в партньорство с Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ обявяват конкурс за изработване на графично лого за своята екологична инициатива „Син етикет“.

Смислови изменения и актуален поглед към изкуството показва изложбата „ФОТОГРАФИЯ” на художници от НХА - вижте я в КЦ „Морско казино”

  • 13 Апр 2021
  • 176
Експозицията включва 40 фотографии на 20 автора, които са преподаватели и студенти от Националната художествена академия.