« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

9 от 10 жалби в КЕВР срещу доставчиците на ток

Почти 9 от 10 жалби (86,7%) в КЕВР през миналата година са били срещу срещу лицензирани дружества от сферата на електроенергетиката, съобщиха от регулатора. Общо получените оплаквания в комисията са били 981 жалби, като 851 от тях са във връзка с тока. На първо място са жалбите по отчитането и фактурирането на електрическата енергия, в т.ч. твърдения за неточно отчитане, липса на реален отчет, неточна работа на тарифните превключватели, грешки при фактурирането на отчетените количества и начисляване на мрежови услуги, допълват от КЕВР. На второ място са жалбите, свързани с качеството на доставяната електрическа енергия - ниско напрежение в точката на присъединяване, чести спирания на електрозахранването, повреди в електрически уреди. Анализът на административните производства показва, че най-голям е броят на жалбите срещу "ЧЕЗ Разпределение България" АД и "ЧЕЗ Електро България" АД. На второ място са жалбите срещу "Електроразпределение Юг" ЕАД и "ЕВН България Електроснабдяване" ЕАД, следвани от "Електроразпределение Север" АД и "ЕНЕРГОПРО Продажби" АД, се посочва в доклада на КЕВР. Жалбите срещу лицензирани дружества за дейността "търговия с електрическа енергия" са свързани предимно с промени в договорните отношения между страните. За 2020 г. в КЕВР бе била регистрирана една жалба срещу "Електроразпределение Златни пясъци" АД и "ЕСП Златни пясъци" ООД. Не са регистрирани оплаквания срещу НЕК ЕАД и ЕСО ЕАД. Извършените проверки и измервания са показали висок процент на основателност, поради което на дружествата са били дадени задължителни указания в определени срокове да предвидят и изпълнят мерки за подобряване на качеството, пише още в доклада на КЕВР.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Президентът на Иран предупреждава за тежък и болезнен отговор, ако неговите „интереси“ бъдат нападнати

  • 16 Апр 2024
  • 58
Президентът Ибрахим Раиси предупреди, че „най-малкото действие срещу интересите на Иран“ ще бъде посрещнато с „тежък, обширен и болезнен“ отговор.

Регионална библиотека „Захарий Княжески“, гр.Стара Загора ще покаже конституциите на Република България от първото печатно издание

  • 16 Апр 2024
  • 79
На 16 април честваме Деня на Българската конституция и професионалния празник на юристите в България. Денят се отбелязва от 1991 г. по инициатива на Съюза на юристите в България.

Оскверниха гроба на патриарх Неофит

  • 16 Апр 2024
  • 68
Неизвестни лица са поругали и осквернили гроба на Български патриарх и Софийски митрополит Неофит, намиращ се под колонадата на столичния митрополитски храм "Света Неделя", съобщиха от Светия Синод на Българската православна църква.

Гори историческата сграда на Стоковата борса в центъра на Копенхаген

  • 16 Апр 2024
  • 71
Пожар гори в сградата на Стоковата борса в датската столица Копенхаген, съобщи БНТ. Зданието е построено през 17-и век и е сред най-старите в града.

Кристина Дончева гостува на учениците от 2В клас в ОУ"Св. Климент Охридски" гр.Бургас

  • 16 Апр 2024
  • 80
В рамките на кампанията за насърчаване на детското четене "Походът на книгите", талантливата и гласовита Кристина Дончева гостува на учениците от 2В клас в ОУ"Св. Климент Охридски" гр.Бургас.