« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Поставят зрителски трибуни на лодкостоянка „Крайморие“, скоро и сцена

Още тази пролет новата лодкостоянка на кв. „Крайморие“ ще е готова до посреща не само рибарските лодки, но и културни събития. Съвсем умишлено при строителството й Община Бургас остави едно широко открито пространство с идеята там да се организират различни прояви. „Вярвам, че местното читалище и кварталното сдружение на рибарите ще си сътрудничат успешно, за да стане лодкостоянката едно от предпочитаните туристически места на Бургас", каза кметът Димитър Николов. В момента на споменатото открито пространство се изграждат зрителски трибуни с около 200 места. В средата на април ще пристигне и сглобяемата сцена. Новите придобивки идват с финансиране от проекта "Развитие, съхраняване и популяризиране идентичността на нематериалното културно наследство в кв. "Крайморие", община Бургас", финансиран от Програма за морско дело и рибарство 2014-2020, по процедурата за развитие и популяризиране идентичността на територията на МИРГ от Стратегията за водено от общностите местно развитие на МИРГ "Бургас-Камено". Партньори в изпълнението му са Община Бургас, МИРГ "Бургас - Камено" и Народно читалище "Петър Янев 1939". Трибуните и сцената са сглобяеми, лесни за монтаж и демонтаж. По време на събитията те ще бъдат разположени в южната част на красивата нова лодкостоянка, която се превръща в една от емблемите на "Крайморие". Мястото не е избрано случайно. То се намира в непосредствена близост до морето и лодките на местните рибари. Така публиката ще усеща една неповторима атмосфера. В проекта е заложено да се закупи и професионална озвучителна система за провеждане на различни събития - фестивали, събори, концерти, възстановки, демонстрации, кулинарни презентации и др., като общото между всички тях ще е пресечната точка с морето и рибарството, с традиционните занаяти, с обредния календар и нашите празници. Всички инициативи ще се провеждат на открито - на територията на лодкостоянката и пред сградата на читалището. Очаква се те да привлекат на едно място разнообразна публика и голям брой участници - туристи, местни жители, любители на творчеството, занаятите, рибата и българските традиции. Това ще е предпоставка за развитие на квартала и съживяване на културния живот в него. * НЧ "Петър Янев 1939" е създадено преди повече от 80 години. Основано е от Лазар Янев, Атанас Савов, Яни Андонов и Христо Славов. То носи името на прогресивен учител, убит от гръцките фанариоти. Днес НЧ "Петър Янев 1939" има мисията да се превърне в съвременен център за културно и обществено развитие.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 208
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 257
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 270
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 266
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 242
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение