« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

В Сингапур роботи пазаруват и доставят продуктите вкъщи на клиенти от дистанция

В далечен Сингапур създадоха роботи, които да помагат на хората да пазаруват от разстояние. Автономните машини доставят всякакви продукти, основно храни от супермаркета, на хората, които в пандемията от коронавирус предпочитат да не го правят лично. Създателите им смятат, че ще има голям интерес към услугата на технологичните помощници. В Сингапур намериха начин да облекчат пазаруването в ситуация на коронакризата. Два робота се разхождат из един квартал в града, доставяйки хранителни стоки и пакети, и провокират любопитни зяпачи да извръщат глави, докато си проправят път между чакащите клиенти. Наречени „Camello“, автономните роботи за доставка, създадени от местна технологична компания, помагат на около 700 домакинства в един жилищен район за пробен период от една година. Те ще носят на купувачите артикули, които са закупили онлайн от близкия супермаркет, както и пратки от интернет пазаруване, без допълнителни разходи.Няма фиксиран график за доставка и купувачите могат да посочат в колко часа предпочитат да получат своите покупки. След като пакетът бъде зареден в робота, приложението изпраща известия, когато Camello е на път да достигне определената точка, за взимане на поръчаното от клиента. Той е оборудван с 3D сензори, камера и две вътрешни отделения, устойчиви на атмосферни влияния, всяко от които може да носи най-много 20 кг наведнъж. Създателите на Camello споделиха, че има нарастващ интерес към безконтактните транзакции, заради пандемията на коронавирус. В момента роботите извършват четири до пет доставки на ден между 7 и 19 часа през делничните дни, и наполовината през уикенда. Създателите им водят преговори с други компании за разширяване на мащаба и ролята на техните роботи и се надяват да пуснат повече, за да обхванат повече райони в Сингапур.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Спортни събития на Никулден

  • 02 Дек 2021
  • 55
Наред с богатата културна програма, Бургас винаги посреща своя празник Никулден с поредица спортни събития. Така ще е и този декември. Движението и спортът са неразделна част от здравословния начин на живот и помагат на хората да остаряват красиво. Така че намирайте време да ги практикувате!

Балетната класика „Жизел“ в бургаската опера

  • 02 Дек 2021
  • 62
Първото събитие в програмата за декември на Държавна опера – Бургас е балетната класика „Жизел“ по музика на Адолф Адам, считана за един от най-романтичните балетни произведения, ще представи отново на бургаска сцена новия прочит на красивата любовна история – постановка и режисура на Галина Калчева, която е и репетитор на балетната трупа на Държавна опера – Бургас.

Коледен календар на „Бургас харесва младите“

  • 02 Дек 2021
  • 57
Отборът на информационния портал „Бургас харесва младите“ към Община Бургас ви предлага да се включите в едно вълнуващо празнично събитие.

Допълнително пари за безплатен транспорт на децата и учениците отпускат на общините

  • 01 Дек 2021
  • 175
Правителството отпусна допълнително по бюджетите на общините 2 356 534 лв. за 2021 г. за компенсиране на безплатния транспорт на деца и ученици.

Новият български филм „Спекуланти“ с първа прожекция в Бургас

  • 01 Дек 2021
  • 134
Определян като „първия български финансов трилър“, новият филм „Спекуланти“ ще бъде представен за първи път в Бургас с две прожекции – от 17:30 и 20:00 ч., на 04.12.2021 г. (събота), в зала „Тончо Русев“ на НХК.