Стартира мащабен социален проект "Независими" на плувен клуб "Бриз"

Плувен клуб "Бриз" разширява социалната си дейност. През изминалата седмица бе даден успешен старт на проекта "Независими". Той се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Главната цел на проекта е да се разшири обхватът на дейностите, които бургаският плувен клуб провежда самостоятелно в последните години, а именно - информационни кампании, обучения и други дейности. Основната идея е с тях да се увеличат инициативите за подобряване здравето и физическа активност. Проектът "Независими" е провокиран от задълбочаващите се негативни тенденции, свързани със здравословното състояние на младежите на възраст 15-29 години, които включват различни форми на зависимости- наркотици, тютюнопушене, алкохол, интернет и други. ПК „БРИЗ“ вече проведе две събития, в рамките на проекта „Независими“.Успешно приключи обучителната седмица, която включваше модули за подпомагане изграждането на младежки лидери и за усъвършенстването на уменията на младежи за превенция и справяне с различните негативни зависимости. При огромен интерес премина обучението за младежки лидери на ПК"Бриз". "Независими, свободни и отговорни". То включваше ролеви игри, спортни занимания и практикуване на физическа активност, учене чрез преживяване, дискусионни форуми, практически задачи, дейности на открито, свързани със спорт и спортни занимания, презентационни техники. Акцентът бе обучение, което да развива умения за разпознаване на зависимостите и възможностите за повишаване на здравословното състояние и минимизиране на рисковите фактори като социална изолираност, семейни проблеми, наличие на стрес/депресия/,чувство за изолация, рискова среда, неравно положение и липса на възможност за интеграция. Проведена бе и кръгла маса на тема "Младежите и зависимостите и ролята на спорта/физическата активност в изграждане на социално-отговорно поведение". На нея бяха дискутирани новите негативни тенденции, свързани с работата с младежи, рискови фактори при зависимости, вследствие на пандемията от КОВИД-19. Обсъдени бяха и нови мерки и стратегии за работа с млади хора. В дейността се включиха младежи, младежки експерти и спортни педагози, които имаха желание да подобрят и надградят своите компетенции и умения за достигане и работа с деца и младежи. Обучението и кръглата маса преминаха при стриктно спазване на изискванията на здравните власти, във връзка с КОВИД-19. Двете събития се проведоха в рамките на Проект "Независими" на ПК "Бриз"-Бургас с вх.номер : 09-00-275/27.01.2021, НПИМД-Н3-Т2-030/2021, дог.25-00-27/19.03.2021 и се осъществява с финансовата подкрепа на ММС по НПИМД по чл.10А, ЗХ.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса

  • 29 Мар 2024
  • 38
За явяване на втори държавен зрелостен изпит ще се заплаща такса, това предвижда проект за промени в Наредбата за оценяването, предложен от Министерството на образованието (МОН).

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 95
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 85
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 127
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 114
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.