Стартира мащабен социален проект "Независими" на плувен клуб "Бриз"

Плувен клуб "Бриз" разширява социалната си дейност. През изминалата седмица бе даден успешен старт на проекта "Независими". Той се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Главната цел на проекта е да се разшири обхватът на дейностите, които бургаският плувен клуб провежда самостоятелно в последните години, а именно - информационни кампании, обучения и други дейности. Основната идея е с тях да се увеличат инициативите за подобряване здравето и физическа активност. Проектът "Независими" е провокиран от задълбочаващите се негативни тенденции, свързани със здравословното състояние на младежите на възраст 15-29 години, които включват различни форми на зависимости- наркотици, тютюнопушене, алкохол, интернет и други. ПК „БРИЗ“ вече проведе две събития, в рамките на проекта „Независими“.Успешно приключи обучителната седмица, която включваше модули за подпомагане изграждането на младежки лидери и за усъвършенстването на уменията на младежи за превенция и справяне с различните негативни зависимости. При огромен интерес премина обучението за младежки лидери на ПК"Бриз". "Независими, свободни и отговорни". То включваше ролеви игри, спортни занимания и практикуване на физическа активност, учене чрез преживяване, дискусионни форуми, практически задачи, дейности на открито, свързани със спорт и спортни занимания, презентационни техники. Акцентът бе обучение, което да развива умения за разпознаване на зависимостите и възможностите за повишаване на здравословното състояние и минимизиране на рисковите фактори като социална изолираност, семейни проблеми, наличие на стрес/депресия/,чувство за изолация, рискова среда, неравно положение и липса на възможност за интеграция. Проведена бе и кръгла маса на тема "Младежите и зависимостите и ролята на спорта/физическата активност в изграждане на социално-отговорно поведение". На нея бяха дискутирани новите негативни тенденции, свързани с работата с младежи, рискови фактори при зависимости, вследствие на пандемията от КОВИД-19. Обсъдени бяха и нови мерки и стратегии за работа с млади хора. В дейността се включиха младежи, младежки експерти и спортни педагози, които имаха желание да подобрят и надградят своите компетенции и умения за достигане и работа с деца и младежи. Обучението и кръглата маса преминаха при стриктно спазване на изискванията на здравните власти, във връзка с КОВИД-19. Двете събития се проведоха в рамките на Проект "Независими" на ПК "Бриз"-Бургас с вх.номер : 09-00-275/27.01.2021, НПИМД-Н3-Т2-030/2021, дог.25-00-27/19.03.2021 и се осъществява с финансовата подкрепа на ММС по НПИМД по чл.10А, ЗХ.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Бургас ще отбележи Международния ден на Черно море

  • 25 Окт 2021
  • 44
С изложба на открито, творчески конкурс и водолазна акция Бургас ще отбележи Международния ден на Черно море на 31 октомври. Атрактивната програма е с две локации КЦ “Морско казино“ и Моста.

Утре - втора премиера на "Севилският бръснар" в залата на бургаската опера

  • 25 Окт 2021
  • 68
Премиерата на "Севилският бръснар" премина с изключителен успех. Втората премиера е утре, 26-и октомври от 19 часа в залата на Бургаската опера. Неостаряващата максима на Шекспир: "Всичко е добре, когато завършва добре" се себедоказа с премиерния спектакъл на "Севилският бръснар".

Фармацевтите съдят НС и МС

  • 25 Окт 2021
  • 43
Българският фармацевтичен съюз (БФС) заведе колективен иск от името на своите членове срещу Народното събрание и Министерския съвет. Искът е заради дискриминация.

Слаб улов на Ченгенето тази есен

  • 25 Окт 2021
  • 46
Слаб улов за рибарите от Ченгене скеле тази есен. В мрежите им се лови чернокоп, но в малки количества, по 2 - 3 килограма на ден.

Служебното правителство с промени в правилата за концесия на плажовете

  • 22 Окт 2021
  • 369
Служебното правителство готви промени в правилата за отдаване на плажове на концесия.