« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Тошко Йорданов към президента Радев: "Има такъв народ" ще спазва Конституцията и законите такива, каквито са

Започнаха консултациите между президента Румен Радев и партия "Има такъв народ" за съставяне на ново правителство. При държавния глава са Филип Станев, Тошко Йорданов и Виктория Василева от партията на Слави Трифонов. Радев ще се срещне с всички формации в Народното събрание днес. Вече се състоя срещата между Радев и ГЕРБ-СДС. "Както знаете в изпълнение в процедурите, отредени в нашата Конституция, днес провеждам консултации с парламентарните групи за съставяне на правителство. Първо искам да заявя, че с гласа си българските граждани отрдедиха изключително отговорна роля на вашата партия", обърна се в началото на срещата Радев към присъстващите. "Предизвикателствата пред нашата страна са огромни, не само пандемията, но и икономическата и социална криза, необходимостта от внасяне в срок на ефективен План за възстановяване и устойчивост налага оперативно правителство, възможно най-скоро сформирано с устойчива паралментарна подкрепа. В това отношение към вас са вперени очакванията на българските граждани", каза държавният глава. "Ако правителството на ГЕРБ-СДС не бъде прието в българския парламент, ако изобщо бъде внесено, отговорността идва при вас. По времето на днешните консултации се надявам да чуя вашите намерения и готовност за съставяне на правителство. Важен е вашият диалог, който водите за условия и форма на подкрепа с другите парламентарните групи", допълни той. "Преди всичко ние от "Ние има такъв народ" сме щастливи, че президентската институция спазва Конституицията и законите на страната, и ни си позволява тълкуване, както на някои им се иска в определена ситуация да е. Вие вървите абсолютно по закон, което е дълг на президентската институция и ви благодарим, че вие го правите. Ние като политическа сила също мислим да правим това, да спазваме Конституцията и законите такива, каквито са. Да, Народното събрание има законодателна инициатива, то може да променя законите и това е неговата роля, но в момента законите такива каквито са трябва да бъдат спазвани от всички, независимо дали им харесва или не. Ние ще обсъдим конструктивно какво мислим в така създалата се ситуация", каза председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БАБХ съветва: Купувайте козунаци през интернет платформи само от регистрирани търговци

  • 19 Апр 2024
  • 47
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) поддържа публичен регистър на операторите, които извършват търговия с храни от разстояние, в това число и козунаци.

ОСТАВАТ БРОЕНИ ЧАСОВЕ ДО КОНЦЕРТА „БЪЛГАРИЯ ПЕЕ” В БУРГАС 2024

  • 19 Апр 2024
  • 58
Остават броени часове до големия концерт на 8-те хорови колектива от Бургас и поредна спирка на осмото издание на Националната хорова инициатива „България пее”.

120 УЧЕНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ЛИНГВИСТИКА

  • 19 Апр 2024
  • 55
120 ученици от VIII до XII клас пристигат в Бургас за участие в Националния кръг на олимпиадата по лингвистика.

МЕЖДУНАРОДНАТА РЕГАТА „ПОРТ БУРГАС“ СЕ ВЛИВА В КЪМПИНГ ФЕСТИВАЛА „EXPLORE THE WORLD“

  • 19 Апр 2024
  • 53
* Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара

По думите на военния ни министър българското разузнаване следи ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 78
Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел.