Борисов: Ако не получим подкрепа от ДБ и ИТН, връщаме мандата

Коалицията ГЕРБ-СДС ще поиска официална подкрепа за съставяне на кабинет от Демократична България и Има такъв народ. Ако не получим такава, връщаме мандата. Това обяви след изписването си от болница Софиямед премиерът в оставка Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че първият не се оттегля. Омразата върши работа една-две седмици, после трябва да се покаже капацитет и да се работи. Така коментира новата политическа ситуация премиерът в оставка Бойко Борисов, на излизане от болницата, в която беше опериран по спешност. Той беше категоричен, че като първи по резултат ГЕРБ-СДС ще направят опит да съставят кабинет. Подкрепа ще търсят от две парламентарни групи. Бойко Борисов, министър-председател в оставка „Преговорният екип на ГЕРБ ще бъде Дани Митов, Томислав Дончев и Румен Христов. Да видим от ДБ какво не им харесват на тези хора. Утре преговорния екип с „Има такъв народ“ ще бъде с Дани Митов, Любен Дилов и Калин Вельов.“ Ако не получат подкрепа, ГЕРБ ще върнат мандата преди края на седмицата. Борисов беше категоричен, че отговорното отношение изисква бързо съставяне на ново правителство. Той обаче допусна, че е възможно да се готви правителство на задкулисието от другите партии. Бойко Борисов, министър-председател в оставка „След като такова брутално мнозинство има в момента 165 души и за всички постове категорично заедно, монолитно гласуваха, някъде са се провели разговори.“ Борисов подчерта, че ГЕРБ е партия на работата и силното управление. И бе категоричен първият не се оттегля. Премиерът в оставка Борисов беше категоричен, че няма да се кандидатира за президент. В социалната мрежа Фейсбук лидерът на ГЕРБ написа: „Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те“.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Проектът за площад „Св. св. Кирил и Методий“

  • 27 Окт 2021
  • 66
Как пл. „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас да стане привлекателно място и зона за туристически атракции, събития, фестивали и базари?

Конкурсът „Морето не е за една ваканция“ приключи

  • 27 Окт 2021
  • 55
Над 300 творби събра любимият конкурс на учениците „Морето не е за една ваканция“. В раздел „фотография“ пристигнаха над 200 снимки от всички краища на страната, а в раздел "компютърна рисунка" над 100 творби.

Зелена светлина за изграждане на нова болнична сграда и нов медицински център на КОЦ-Бургас

  • 27 Окт 2021
  • 48
„Моля, с грижа за здравето на бургазлии, да се отнесете отговорно и да подкрепите докладната записка за Комплексен онкологичен център – Бургас. Преди четири години стартирахме този мащабен проект и сега предстоят две докладни записки, които трябва да подкрепите.

Дебат "Черно море и бъдещето" за 31 октомври

  • 27 Окт 2021
  • 65
„Черно море и бъдещето“ е темата, по която 17 ученици от ЧОУ „Д-р М. Монтесори” ще дебатират и очертават бъдещето на Черно море с преподавателите си, с учени и експерти.

PLSQL ONLINE TRAINING CAMP - безплатно обучение по софтуер

  • 26 Окт 2021
  • 198
В средата на ноември в Бургас ще стартира второто издание на PLSQL ONLINE TRAINING CAMP – безплатно обучение по бази данни от софтуерната компания Fadata, насочено както към студентите по програмиране и младите специалисти от района, така и към тези, които търсят преквалификация и ново начало за своята кариера.