Радев: Несериозно е да мислим за служебно правителство, тече процедура за съставяне на редовно

Несериозно е да мислим за служебно правителство, при положение, че тече парламентарната процедура за съставяне на редовен кабинет. Това каза президентът Румен Радев, който участва в инициативата "Да засадим дърво, да възродим българската гора", предаде "Фокус". "Надявам се всеки да осъзнава своята отговорност. Това не е отговорност на една единствена парламентарно представена партия. Това е отговорност на всички политически партии в този парламент да намерят този консенсус в името на едно правителство, което ще работи в интерес на обществото и с широка парламентарна подкрепа", каза Радев. На въпрос дали нови избори ще произведат по-стабилна ситуация, държавният глава заяви, че не може да каже и че зависи какво ще се случи от тези мандати. Той каза, че не може да каже дали се задават скоро предсрочни парламентарни избори. "Време е парламентарно представените партии да дадат знак, че са намерили общия диалог, който да ги обедини. Пак казвам около ясни, принципи, приоритети, ясна ценностна рамка. Една безпринципна коалиция може да задълбочи кризата от друга страна", каза още президентът.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 10
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 18
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 19
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 34
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.

Криминалисти на ОДМВР-Разград задържаха извършители на кражби от активни трасета в мрежата на телекомуникационна компания

  • 28 Мар 2024
  • 25
рестът е осъществен с активното съдействие на ОДМВР-Търговище и Шумен под ръководството на ГДНП