Връщането на втория мандат: разочарование, но не и изненада

 • 26 Апр 2021
Реакциите към заявката за връщането на мандата от страна на Слави Трифонов и номинацията на Антоанета Стефанова за прмиер не закъсняха. Народният представител от БСП Филип Попов заяви пред БНР, че не е изненадан и смята, че от „Има такъв народ“ не са готови да управляват. По думите му, ако президентът връчи мандата на БСП, социалистите ще решат дали да го приемат на Национален съвет на партията. „Какво предстои за страната е трудно да се прогнозира, но нищо добро според мен. Защото виждате здравната криза, икономическата, социалната криза, актуализация на бюджета няма кой да направи на практика. Така че за бизнеса, за хората предстоят трудни времена“, каза Попов. „БСП е партия, която винаги е подхождала държавнически към своята дейност. Мисля, че ние сме единствените, които имаме в крайна сметка точна и ясна програма, дори и разписана за първите 100 дни, като стъпки, за разлика от всички останали партии. Друг е въпросът дали БСП има възможност да реализира тази програма в това народно събрание“, добави депутатът от БСП. На свой ред депутатът от „Изправи се! Мутри вън!“ Мария Капон заяви, че решението на Трифонов да върне мандата „през“ световния шампион по шахмат Антоанета Стефанова е „странно“. „Когато царят е в ъгъла и пешката има шанс да напредне и да стане царица, е странно да обърнеш дъската и да ги събориш всички фигури. Но шахматът е индивидуална игра, политиката сама по себе си е колективно усилие и има голям риск да даде жертви. Решението е на г-н Трифонов и не можем да се месим в него. Моята представа обаче за политика е свързана първо с нуждите на хората и на държавата“, заяви пред БНР Мария Капон. Според Капон е малко възможно да се състави правителство от трета политическа сила. „Въпросът е да видим на кого ще бъде даден третият мандат. Но за мен е доста комично, при положение че е толкова сложно да има правителство на малцинството, това да е правителство на малцинството на малцинството." Във фейсбук профила си Георги Кадиев, финансист и бивш депутат на БСП, написа: „Политиката е изкуство да постигнеш максималното с наличните средства. Съжалявам, че ИТН връщат мандата. Имаха всички възможности да управляват с 51 депутата така, както биха управлявали със 121. Не за дълъг период, но достатъчен да свършат няколко важни неща и да започнат демонтирането на ГЕРБ. Никой не знае какво ще стане на нови избори, и на нови избори след новите избори. Ако не се намери друго решение, очаква ни хаос.“ От "Демократична България" обявиха, че ще коментират утре връщането на мандата.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Проектът за площад „Св. св. Кирил и Методий“

 • 27 Окт 2021
 • 64
Как пл. „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас да стане привлекателно място и зона за туристически атракции, събития, фестивали и базари?

Конкурсът „Морето не е за една ваканция“ приключи

 • 27 Окт 2021
 • 54
Над 300 творби събра любимият конкурс на учениците „Морето не е за една ваканция“. В раздел „фотография“ пристигнаха над 200 снимки от всички краища на страната, а в раздел "компютърна рисунка" над 100 творби.

Зелена светлина за изграждане на нова болнична сграда и нов медицински център на КОЦ-Бургас

 • 27 Окт 2021
 • 47
„Моля, с грижа за здравето на бургазлии, да се отнесете отговорно и да подкрепите докладната записка за Комплексен онкологичен център – Бургас. Преди четири години стартирахме този мащабен проект и сега предстоят две докладни записки, които трябва да подкрепите.

Дебат "Черно море и бъдещето" за 31 октомври

 • 27 Окт 2021
 • 64
„Черно море и бъдещето“ е темата, по която 17 ученици от ЧОУ „Д-р М. Монтесори” ще дебатират и очертават бъдещето на Черно море с преподавателите си, с учени и експерти.

PLSQL ONLINE TRAINING CAMP - безплатно обучение по софтуер

 • 26 Окт 2021
 • 197
В средата на ноември в Бургас ще стартира второто издание на PLSQL ONLINE TRAINING CAMP – безплатно обучение по бази данни от софтуерната компания Fadata, насочено както към студентите по програмиране и младите специалисти от района, така и към тези, които търсят преквалификация и ново начало за своята кариера.