Слави Трифонов след карантината: Не бягаме от отговорност!

  • 27 Апр 2021
Лидерът на "Има такъв народ" пусна кратко видео в профила си във Фейсбук, което озаглави "Думи за актуалната ситуация". В него той разкри, че карантината му, наложена след положителния тест за коронавирус, е изтекла вчера и сега е в болнични. "Много е неприятно. Удари ме в кръста, ако мога да се изразя така. Хора, които са минали през това, знаят, че така удря. Аз и без това заради проблеми с крака съм с патерица. Сега е още по-зле, но мисля, че нещата са по-добре. Не е приятно две седмици под карантина, а сега ще се възстановявам още известно време. Но така е за всички, такива са обстоятелствата", разкри Трифонов. В коментар за острите реакции, след като обяви, че "Има такъв народ" ще върне веднага мандата и обвиненията за бягане от отговорност, Слави Трифонов заяви: "Това не е вярно. Как да коментирам? На един камикадзе, който не иска да се самоубие и ти да му кажеш - "Ти си страхливец", т.е. как да коментирам нещо подобно? Така е разпоредил суверенът, така е раздал картите, така е гласувал уважаемият български гласовоподавател. И така стоят нещата. ГЕРБ са първи, имаха възможността да направят правителство - не успяха. Ние нямаме възможността да съставим стабилен кабинет, защото просто нямаме необходимия брой депутати и необходимите партньори, за да се случи нещо подобно. В такава ситуация ние не можем да съставим кабинет. Съставянето на "кабинет на малцинството" е зависимост от тези, които са част от нещо, срещу което се борим. Те не могат да бъдат управляващи. Народът не се е разпоредил така". По думите му, ако "Има такъв народ" състави кабинет в момента ще бъде зависима и управлявана от партиите, които ще го подкрепят. "И тези решения, които те твърдят, че ще подкрепят, ние нямаме представа какво точно ще подкрепят. И тогава ще бъдем зависими. А това е невъзможно. Ние не сме хора, които можем да си позволим да бъдем зависими. Особено от доказано компрометирани политически субекти, които са алчни и не стават за това нещо. Това е повече от ясно", добави лидерът на "Има такъв народ". Той подчерта, че без стабилно правителство няма стабилно управление. "Това е все едно някой да кара кола и да зависи от някакви хора, които стоят отстрани...катастрофата е неизбежна. При това положение има и други възможности. Следващият, който вземе мандата, може да се съберат. Може да се обединят около това да спасяват държавата. И тогава ще могат да управляват, да правят своите планове и да ги реализират", добави Трифонов. По отношение на думите на премиера в оставка Бойко Борисов, който го нарече "страхливец", лидерът на "Има такъв народ" заяви, че използването на квалификации е типично за хора, които нямат доводи. Слави Трифонов бе категоричен, че с участието на партията му в политиката, системата се променя. "Явно няма да се промени от първия път, но какъв е проблемът да има избори? Това е логичният път на демокрацията. Да се справяме чрез избори. Никой не бива да се страхува от прилагането на Конституцията", каза той.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 81
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 85
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 74
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 73
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 84
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.