Борисов освободи Фандъкова и Димитър Николов като свои заместници

Делегатите на най-високия форум на ГЕРБ започнаха работата си с освобождаване на Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев от Изпълнителната комисия на партията. Борисов посочи, че и тримата остават да работят за партията. Ето и коментарите му за трите смени: „Краси Велчев - сърцат партиен боец, безукорно честен, депутат и председател на комисия в Народното събрание, една лоша дума не мога да кажа за него. Остава с цялото си сърце и душа в ГЕРБ, за да може да имаме и обновление, както и той е казвал много пъти." „Същото мога да кажа за Пламен Нунев. Направихме от Русе един прекрасен град. Загубихме изборите в Русе, нормално е да дадем път на нови хора." „Менда Стоянова е един от темелите на финансите." Стоянова отсъства от залата заради погребение, уточни Борисов. Очаквано, Борисов обяви и освобождаването на Йорданка Фандъкова и Димитър Николов като заместник-председатели на партията, като каза, че ситуацията с тях "изобщо не е" като при освобождаването на Цветан Цветанов. Двамата кметове остават в Изпълнителната комисия. Борисов посочи, че като кметове на София и Бургас двамата заместник-председатели са постигнали много, но предстояли два тежки месеца до изборите. "Те остават от най-уважаваните, най-заслужените. Надявам се да не прочета заглавие, че е свалено доверие от тях. Обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква ежедневно да присъстваш на събрания, да ги изслушаш по няколко часа. Ако Вие имате това време, веднага оттеглям предложението", заяви лидерът на ГЕРБ. Той добави, че иска да остави на Фандъкова и Николов "тези 3 години да работят повече за градовете си" и да "помагат за партийците". В бургаската структура гласуваха en bloc против предложението. Софийската структура подкрепи освобождаването на Фандъкова. Предложението бе прието със само 16 гласа против от 1037 гласували делегати и 46 въздържали се. Комисията по устава предлага промени в структурата на Изпълнителната комисия: в нея да влизат председателят на партията, двама зам.-председатели и 12 (вместо досегашните 8) членове. Предлага се и по преценка да бъдат назначавани регионални отговорници за по-добра координация, както и заседанията на местно и национално ниво да могат да се провеждат онлайн. Предложението е прието. Събранието открива административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов. Досегашното ръководство и министри от ГЕРБ начело с Бойко Борисов са събрани в малка зала в НДК, с видео екрани от 29-те точки, от които ще има включвания от страната. Медии не са поканени. Официално, събитието се провежда онлайн заради пандемията.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 95
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 90
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 96
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 396
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 368
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.