« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Петков: ББР отказа да даде информация за кредитните досиета

"Управителният съвет на Българската банка за развитие (ББР) отказа да предостави информация за кредитните досиета на одитния комитет, назначен от мен. Законът изисква одитният комитет да има достъп до тази информация, добави той. „Информацията на кредитните досиета е готова, но няма да ви я дадем”, това казаха, обясни Петков. "Надявам се, че това е някаква импулсивна грешка от тяхна страна и се надявам, че това няма да продължи", заяви Петков.Според Петков това е нарушение на Закона за независимия финансов одит. Той обяви, че ще сезира Българската народна банка (БНБ). "Надявам се с техните контролни функции, в рамките на деня, одитният комитет да има достъп до кредитните досиета", посочи министърът на икономиката. "Както всички знаем, тази банка се финансира с нашите данъци", подчерта той."Аз искам тази банка да заработи перфектно до края на този мандат, но ако одитният комитет няма достъп, дори първа стъпка не може да се направи", каза още Петков. „Моята цел е, даже с министъра на финансите разговаряхме за това, че искаме веднага да вкараме цялата ликвидност, която тя има и в момента, за помощ на малките и средни предприятия като част от мерките, които са в момента нужни за възстановяване на икономиката“, заяви министърът.

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 218
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 254
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 200
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 249
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 217
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.