« юли 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Петков: ББР отказа да даде информация за кредитните досиета

"Управителният съвет на Българската банка за развитие (ББР) отказа да предостави информация за кредитните досиета на одитния комитет, назначен от мен. Законът изисква одитният комитет да има достъп до тази информация, добави той. „Информацията на кредитните досиета е готова, но няма да ви я дадем”, това казаха, обясни Петков. "Надявам се, че това е някаква импулсивна грешка от тяхна страна и се надявам, че това няма да продължи", заяви Петков.Според Петков това е нарушение на Закона за независимия финансов одит. Той обяви, че ще сезира Българската народна банка (БНБ). "Надявам се с техните контролни функции, в рамките на деня, одитният комитет да има достъп до кредитните досиета", посочи министърът на икономиката. "Както всички знаем, тази банка се финансира с нашите данъци", подчерта той."Аз искам тази банка да заработи перфектно до края на този мандат, но ако одитният комитет няма достъп, дори първа стъпка не може да се направи", каза още Петков. „Моята цел е, даже с министъра на финансите разговаряхме за това, че искаме веднага да вкараме цялата ликвидност, която тя има и в момента, за помощ на малките и средни предприятия като част от мерките, които са в момента нужни за възстановяване на икономиката“, заяви министърът.

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Българчета и украинчета създадоха "кораб на мира" в Бургас

  • 05 Юли 2022
  • 282
Заедно българчета и украинчета твориха "кораб на мира". Това се случи в Морското казино на Бургас, където всяко едно от децата имаше възможност да разгърне таланта си самостоятелно и да разкаже с молив и бои как изглежда мирът и къде би отишъл неговият кораб. Представите им, разбира се, са различни:

Напусна ни емблематичната бургаска поетеса Венда Райкова

  • 05 Юли 2022
  • 263
Тъжен ден за Бургас. Градът изгуби една от емблематичните личности от своите културни среди – поетесата Венда Райкова. Кметът Димитър Николов изказва своите съболезнования по повод нейната загуба.

„Дезинфекционна станция“ – Бургас продължава да пръска срещу комари.

  • 05 Юли 2022
  • 247
„Дезинфекционна станция“ – Бургас продължава имагоцидни обработки със студен/топъл аерозол срещу комари.

Запишете се за безплатния турнир по дартс за любители

  • 04 Юли 2022
  • 471
Екипите на Младежкия международен център в Бургас и общинския отдел „Младежки политики“ канят всички желаещи на турнир по дартс за любители, носещ името „БАРтс“.

Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ ще посети Бургас

  • 04 Юли 2022
  • 421
Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ ще посети Бургас със своята програма „Сърдечни приятелки“, за да подкрепи дамите с диагноза рак на гърдата от нашия град и областта. Канят се жените с диагнозата да се възползват от напълно безплатната подкрепа, която ще им предостави екипът на „Една от 8“.