ББР отказа да даде информация за кредитните досиета

 • 01 Юни 2021
Това съобщи министърът на икономиката Кирил Петков. Той ще ще сезира БНБ за отказа. "Информацията за кредитния одит е готова, но няма да ви я дадем", това беше точният цитат, уточни още Петков. "За мен това е нарушение на Закона за независими одит. Днес ще сезирам Българската народна банка и се надявам Одитният комитет да има достъп до информацията за кредитните досиета, както законът повелява", заяви още Петков. "Искам тази банка да заработи перфектно до края на този мандат. Това е задачаката на моя мандат. Ако Одитният комитет няма достъп до информацията, тази стъпка не може да бъде направена", допълни Петков. Той добави, че той, като не може да ги задължи да направят нищо, за това се надява БНБ да ги задължат. "Тази банка е финансирана с нашите данъци. Надявам се, че това е някаква импулсивна грешка от тяхна страна и няма да продължи", каза Петков. "Ние нямаме време да си играем на показал, не показал. Искаме веднага да вкараме цялата ликвидност в помощ на малкия и средния бизнес", допълни министърът. Петков няколко пъти обърна внимание, че ББР е много ликвидна в момента и изглежда напълно стабилна и в перфектно финансово състояние. "В този момент нашата задача, която ще чуете до края на седмицата, е да имаме обща програма всичките институции, от които можем да финансираме малките и средни предприятия, да имат общи правила", каза още Петков.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Служебното правителство с промени в правилата за концесия на плажовете

 • 22 Окт 2021
 • 332
Служебното правителство готви промени в правилата за отдаване на плажове на концесия.

Проект “Развиване на дигитални умения и използване на инструменти за разработване на електронни обучителни ресурси” в Бургас

 • 22 Окт 2021
 • 231
Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации осъществи успешно първия етап по проект “Развиване на дигитални умения и използване на инструменти за разработване на електронни обучителни ресурси”.

Burgas Digital 2021 ни среща с високите технологии

 • 22 Окт 2021
 • 248
Конференцията Burgas Digital 2021 ще срещне високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието с бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона.

Завършва корекцията на коритото на река Отманлийска

 • 22 Окт 2021
 • 238
До 10 дни ще завърши изпълнението на трети етап от проекта за корекция на река Отманлийска. Става въпрос за укрепване на последен участък с дължина около 1 километър, разположен в близост до хижа "Странджа".

Общината почиства речните корита и отоводнителни канавки

 • 21 Окт 2021
 • 331
Община Бургас продължава изпълнението на своята програма за намаляване на риска от бедствия и наводнения, като извършва почистване на речните корита, дерета и отводнителни канавки от наноси и растителност.