Повдигнаха обвинение на шеф в „Национална полиция” за трафик на културни ценности

Прокуратурата обискира кабинета и дома на висш полицай, занимаващ се с културно-исторически ценности. По непотвърдена информация става дума да Ангел Папалезов, от Главна дирекция Национална полиция. Специализираната акция и започна в следобедните часове във вторник. Папалезов отговаря за разследванията на трафика на културно-исторически ценности и е трябвало да проверява ГДБОП, твърдят негови колеги. Според тях на 26 май той е бил включен в екипа, който е трябвало да извърши проверка на ГДБОП, но 5 дни по-късно е бил отстранен от него. Екип е сформиран по нареждане на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Обиските в кабинета и дома на Папалезов са резултат от предварително планирана акция. Акцията на спецпрокуратурата няма общо с рокадите в МВР, категорични са разследващи. Със заповед на министър Бойко Рашков, Папалезов е бил включен в групата, проверяваща ГДБОП. Именно там се води разследването срещу Божков, което е провокирало съмнение дали няма да унищожи част от събраните вече доказателства. Припомням , снощи Специализираната прокуратура проведе акция за установяване на съпричастността на висшият служител от Главната дирекция „Национална полиция“ към трафик на културни ценности и участие в престъпна група за пране на пари.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Коритарова разпореди спешни мерки за обезопасяване на критични точки по републиканската пътна мрежа

  • 23 Май 2024
  • 371
Регионалният министър настоя за подобряване на координацията между институциите за улесняване на пътуването в дните с натоварен трафик

Публично четене на Библията на открито ще се състои в Русе по случай 24 май

  • 23 Май 2024
  • 379
На 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, в Русе ще се състои публично четене на Библията на открито.

БУРГАСКИТЕ АРХИТЕКТИ ОРГАНИЗИРАТ КРЪГЛА МАСА И ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА 27 МАЙ

  • 23 Май 2024
  • 388
Регионалните бургаски колегии на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България организират две събития, които ще се проведат на 27 май в Културен център „Морско казино“.

СВЕТОВНАТА ВОЛЕЙБОЛНА ЗВЕЗДА МАТЕЙ КАЗИЙСКИ ОТКРИВА BEACH ARENA BURGAS НА 1 ЮНИ

  • 23 Май 2024
  • 357
Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.