« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Очаква се ръст на лошите кредити с 20%

Това обяви по време на форума "Шумът на парите" Райна Миткова - председател на Асоциацията на колекторските къщи. Заради кризата с коронавируса много хора са задържали разходи, които не са от първа необходимост. В същото време им се е наложило да преустроят домовете си, за да се пригодят към новата ситуация с работа вкъщи. С облекчаването на мерките и напредването на ваксинацията срещу коронавируса много хора ще поискат да се върнат към високите харчове за забавления, но е добре да бъдем внимателни с личните си финанси, предупреди Райна Миткова от Асоциацията на колекторите. С поетапното отпадане на мораториума върху кредитните задължения за всеки от нас ще се покачат разходите, предупреди Миткова. "Трябва като кредитори да сме внимателни и да проявим малко повече гъвкавост към хората, които са изпаднали трайно в затруднения". Голяма част от хората са опитали да спестят разходи в най-тежките месеци на пандемията. "Бяха задържани разходи както за здраве, най-вече във формата на превенция, така и за обучение. Това пък са и перата, които голяма част от анкетираните казват, че ще наваксат вече - живот и здраве, когато ситуацията се подобри", каза Миткова. В същото време спестяванията се обезценяват заради инфлацията и отрицателните лихви, допълни експертът по капиталови пазари Антон Панайотов. "Мисля, че преди месец една от големите банки в България обяви минус 1,5% за средства над 200 000", каза той. Най-добрият ход е да се обърнем към инвестиции в активи, но много внимателно и след съвет със специалист. "Ако поемем по-голям риск, ще направим по-голяма възвращаемост. То така върви животът", посочи Панайотов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

По думите на военния ни министър българското разузнаване следи ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 49
Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел.

ВАРНА БЕ ДОМАКИН НА СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА, ФРИЗЬОРИ И ГРИМЬОРИ

  • 19 Апр 2024
  • 56
За поредна година МОН организира състезания за излъчване на млади таланти в модата и фризьорството, като този път домакин на пъстрото събитие беше Варна.

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 101
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 97
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.