Президентът Радев с призив към партиите преди предстоящите избори

България трябва да има правителство след тези избори", заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти. Радев коментира и темата със санкциите, наложени от САЩ, като подчерта, че тези санкции "са прецедент за ЕС". "Десет години уж вървяхме към европейско развитие на България, а се озоваваме в един момент редом с Уганда, Судан, Саудицка Арабия", посочи той.По думите му няма ясна нормативна база за страна членка на ЕС и на НАТО, попадаща под такива тежки санкции точно как да се действа. "Служебното правителство е длъжно да предприеме мерки, които да минимизират риска за държавните институции и българските граждани във финансово отношение. Такива мерки се взимат – много внимателно и прецизно, в рамките на закона", подчерта Радев. Относно предстоящите избори той изрази вяра, че "въпреки тежкото наследство и заварените договорки, ЦИК и служебното правителство ще положат всички усилия да се гарантира машинният вот на предстоящите избори". По думите му възвръщането на доверието в изборния процес е основна задача както на ЦИК, така и на служебното правителство. "Вярвам, че ще се предприемат всички необходими стъпки, за да се възвърне това доверие. Да се направи така, че да се проведат едни честни, прозрачни и свободни избори", добави Радев.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Пригответе се за незабравимо парти на SPICE Music Festival в Бургас!

  • 24 Юни 2021
  • 44
Пригответе се за незабравимо парти на SPICE Music Festival в Бургас! Leeroy Thornhill е един от основателите на Prodigy, но след 10 години в групата, множество световни хитове и турнета, започва соловата си кариера като диджей и продуцент.

„Лято без наркотици, купон за всички ученици!“

  • 24 Юни 2021
  • 53
„Лято без наркотици, купон за всички ученици!“ е надсловът на няколко събития, с които в Бургас ще бъде отбелязан 26 юни - Международен ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици.

Нов паркинг в к-с Зорница

  • 24 Юни 2021
  • 55
Завършиха новия паркинг зад бл. 47 в к-с „Зорница“. Неговите жители се възползваха от програмата „Моят квартал, моят град, моята улица“, инициирана от кмета Димитър Николов, и бяха много настоятелни в искането край сградата да се реализира именно такъв проект.

"Триатлон Бургас" ще се проведе този уикенд

  • 24 Юни 2021
  • 46
Един от най-успешните ни олимпийци Евгения Раданова, която е и световна шампионка и седемкратна европейска шампионка по шортрек, световният рекордьор по 12-часово непрекъснато плуване в 50-метров басейн Цанко Цанков и ултрамаратонецът Красимир Георгиев ще се включат в държавното първенство спринтова дистанция „Триатлон Бургас 2021“, което ще се проведе през уикенда.

Има свободни места в програмата "Асистентска подкрепа"

  • 24 Юни 2021
  • 53
Все още има свободни места за потребители и социални асистенти на най-новата общинска социална услуга „Асистентска подкрепа“ на Домашен социален патронаж Бургас. Това е специализирана социална услуга, която включва ежедневна почасова подкрепа в домашна среда на лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност, деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с определена чужда помощ.