« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Радев към Заев: Република Северна Македония за нас е най-важната близка, приятелска страна

Президентът Румен Радев се срещна с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев, като го посрещна с думите: "Радвам се да се видим за втори път в рамките само на една седмица. Република Северна Македония за нас е най-важната близка, приятелска страна. Развитието на нашите двустранни отношения е от изключителна важност, а това изисква регулярни контакти, диалог и сътрудничество". "За съжаление през последните години тези отношения попаднаха в задънена улица, диалогът беше замразен, а това безспорно се отрази и на перспективата на вашата страна за начало на преговори за членство в ЕС. До известна степен това се дължи и на факта, че Договорът, който подписахте г-н министър-председател, с предишното българско правителство през 2017 г. за добросъседство, приятелство и сътрудничество, нямаше конкретни обвързващи условия и срокове, и това даде възможност за променливи тълкувания и действия", зави българският президент. "Искам да използвам възможността и да поздравя президента Пендаровски. За неговото приятелство, мъдрост и лидерство. Съвместната ни визита в Рим демонстрира нашата взаимна воля и сигнал към гражданите ни за сътрудничество, приятелство и разбирателство. Този позитивен дух е вече и на ниво правителство. Искам да отправя ясно послание, че европейската перспектива на РС Македония за нас е от огромно значение. Ние сме длъжни да направим така, че нашите хора да имат своето общо европейски бъдеще и да могат да общуват много по-свободно по между си. Остават някои нерешени въпроси и за нас е много важно да имаме диалог. Приветствам ви, че сте тук за открит и конструктивен диалог. Надявам се за прагматичен подход. Радвам се, че отново сте в София", обърна се Радев към македонския премиер.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 28
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 63
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в нормативната уредба за интервенциите в областта на агроекологията

  • 19 Апр 2024
  • 70
Министерство на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Наредба № 10 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните.

Новите 80 автомобилa за Автомобилна администрация вече са доставени

  • 19 Апр 2024
  • 69
С нови 80 автомобила за контрол изцяло обновяваме автопарка на ИА „Автомобилна администрация“.