Нова измама с ваучери за храна

 • 30 Юни 2021
Измамна схема в социалните мрежи точи личните данни на хората чрез фалшиви ваучери за храна, съобщи „Марица“. От нея вече са пострадали хора от Пловдив и Пазарджик. Измамниците използвали името на известна българска търговска верига, като създали фалшива страница в социалните мрежи, която е почти копие на оригиналната. Целият снимков материал е откраднат, а информацията съдържа линкове, които водят към съмнителни сайтове. vesti.bg Когато изкуството и технологиите са едно цяло Схемата е проста и не изисква подбор на жертви. На максимален брой потребители се изпраща съобщение, което гласи, че конкретният човек е избран в томбола и печели награда - ваучер в размер на 200 лв. за пазаруване във веригата. За да получи обаче наградата, "късметлията" трябва да изпрати снимки на личната си карта от двете страни, уж за да се удостовери самоличността. След като тази стъпка бъде направена, следва голямата изненада. Комуникацията секва, а от ваучер няма и следа. Чак тогава "победителите" започват да се съмняват и в крайна сметка осъзнават, че са попаднали в капан. Потребители, които са се досетили навреме, че ги мамят, са подали сигнали до търговската верига. Тя вече излезе с официално предупреждение на официалната си страница във фейсбук.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Въвеждат такса мощност за тока?

 • 27 Май 2024
 • 13
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

 • 27 Май 2024
 • 32
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

 • 27 Май 2024
 • 63
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график:

Агенцията по заетостта започва да приема заявления за обучения с ваучери за заети лица

 • 27 Май 2024
 • 65
От днес, 27 май 2024 г., Агенция по заетостта стартира прием на заявления за обучение с ваучери по проект „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица”.

МОРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО КТК „ЧЕНГЕНЕ СКЕЛЕ“ ОЧАКВА ДЕЦАТА НА 1 ЮНИ

 • 27 Май 2024
 • 82
Морско пътешествие до КТК „Ченгене скеле“ очаква децата на 1 юни