« август 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бъдещите и настоящи ученици на Морското училище в Бургас ще се обучават в модерен кабинет по корабоводене и в нова специалност

Всички настоящи и бъдещи ученици на Морското училище в Бургас ще се обучават в новия и модерно обзаведен кабинет по Корабоводене - „МОСТИК“. Той е оборудван с най-високотехнологичен радио-навигационен симулатор – „NAUTIS Desktop“, отговарящ на всички изисквания на Международната морска организация /IMO/. Модерната апаратура е закупена от гимназията от нидерландската компания „VSTEP BV“ в изпълнение на проект по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Модернизиране на системата професионалното образование”. Освен това през учебната 2021/2022 година, затвърждавайки своето постоянно развитие, гимназията открива и нова специалност – „Експлоатация на пристанищата и флота“, професия „Организатор по експлоатация на пристанищата и флота“ от професионално направление „Транспортни услуги”. Новата дисциплина ще предоставя професионално образование с придобиване на трета степен на професионална квалификация с интензивно изучаване на английски език. Освен в новата специалност „Експлоатация на пристанищата и флота“, кандидат-гимназистите могат да кандидатстват в Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" още в три специалности – “Корабоводене - морско”, професия корабоводител с интензивно изучаване на английски език, “Корабни машини и механизми”, професия корабен техник с разширено изучаване на английски език и “Митническа и данъчна администрация”, професия данъчен и митнически посредник, също с разширено изучаване на английски език. Учениците от ПГМКР ,,Свети Никола‘‘ провеждат своята плавателна практика в реални условия на кораба ,,Дружба‘‘, на еко катамаран „Мави“ и на моторен кораб ,,Света Анастасия‘‘. Завършилите гимназия „Свети Никола“ започват трудовата си дейност като „Рулеви“ и „Мотористи“ и имат възможност за достигане на по-висока квалификация чрез натрупване на стаж и успешно положени изпити в съответните центрове за следдипломна квалификация. Випускниците на ПГМКР „Св. Никола“ завършват с трета професионална квалификационна степен по специалностите „Корабоводене“ и „Корабни машини и механизми“. След натрупване на необходимия плавателен стаж и полагане на изпити, придобиват международно признат сертификат за компетентност „Вахтен помощник капитан на кораб до 500 брт“ и „Вахтен механик на кораб“. На завършилите в ПГМКР се осигурява преференциран прием във ВВМУ „Н .Й. Вапцаров“ за последващо обучение в ОКС ”Бакалавър” по специализации. Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" има сключени споразумения за сътрудничество с Южно-българския морски образователен център, КСР “Гларус”, Пристанище Бургас, Черноморски институт, „ПБ ШИПИНГ“ и Бургаска морска асоциация. Всичко това, заедно с разкриването на новата специалност „Експлоатация на пристанищата и флота“, затвърждава постоянното развитие на гимназията, след прехвърлянето й към Община Бургас и съвместните усилия за модернизация на материалната база и за повишаване качеството на образованието в нея.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър

  • 29 Юли 2022
  • 2112
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг“, който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас

  • 29 Юли 2022
  • 1998
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас.

На вниманието на бургаския бизнес: Отвориха 2 програми за безвъзмездна финансова помощ!

  • 29 Юли 2022
  • 1991
Община Бургас продължава да следи какви подкрепящи бизнеса програми са активни и отворени за кандидатстване. Нека местните предприемачи се възползват от тях. Привлечете допълнителни средства в Бургас, нека не изхарчват всичко в София и евентуално в Пловдив!

Безплатни прегледи и консултации в областта на гинекологията организират в Бургас през август

  • 28 Юли 2022
  • 2194
Стартират кампания с безплатни прегледи и консултации за лазерни процедури, като съвременен начин на лечение и третиране на редица гинекологични проблеми. Тя ще се проведе през август в градовете Бургас и Пловдив.

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

  • 28 Юли 2022
  • 2146
Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.