« август 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бъдещите и настоящи ученици на Морското училище в Бургас ще се обучават в модерен кабинет по корабоводене и в нова специалност

Всички настоящи и бъдещи ученици на Морското училище в Бургас ще се обучават в новия и модерно обзаведен кабинет по Корабоводене - „МОСТИК“. Той е оборудван с най-високотехнологичен радио-навигационен симулатор – „NAUTIS Desktop“, отговарящ на всички изисквания на Международната морска организация /IMO/. Модерната апаратура е закупена от гимназията от нидерландската компания „VSTEP BV“ в изпълнение на проект по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Модернизиране на системата професионалното образование”. Освен това през учебната 2021/2022 година, затвърждавайки своето постоянно развитие, гимназията открива и нова специалност – „Експлоатация на пристанищата и флота“, професия „Организатор по експлоатация на пристанищата и флота“ от професионално направление „Транспортни услуги”. Новата дисциплина ще предоставя професионално образование с придобиване на трета степен на професионална квалификация с интензивно изучаване на английски език. Освен в новата специалност „Експлоатация на пристанищата и флота“, кандидат-гимназистите могат да кандидатстват в Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" още в три специалности – “Корабоводене - морско”, професия корабоводител с интензивно изучаване на английски език, “Корабни машини и механизми”, професия корабен техник с разширено изучаване на английски език и “Митническа и данъчна администрация”, професия данъчен и митнически посредник, също с разширено изучаване на английски език. Учениците от ПГМКР ,,Свети Никола‘‘ провеждат своята плавателна практика в реални условия на кораба ,,Дружба‘‘, на еко катамаран „Мави“ и на моторен кораб ,,Света Анастасия‘‘. Завършилите гимназия „Свети Никола“ започват трудовата си дейност като „Рулеви“ и „Мотористи“ и имат възможност за достигане на по-висока квалификация чрез натрупване на стаж и успешно положени изпити в съответните центрове за следдипломна квалификация. Випускниците на ПГМКР „Св. Никола“ завършват с трета професионална квалификационна степен по специалностите „Корабоводене“ и „Корабни машини и механизми“. След натрупване на необходимия плавателен стаж и полагане на изпити, придобиват международно признат сертификат за компетентност „Вахтен помощник капитан на кораб до 500 брт“ и „Вахтен механик на кораб“. На завършилите в ПГМКР се осигурява преференциран прием във ВВМУ „Н .Й. Вапцаров“ за последващо обучение в ОКС ”Бакалавър” по специализации. Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" има сключени споразумения за сътрудничество с Южно-българския морски образователен център, КСР “Гларус”, Пристанище Бургас, Черноморски институт, „ПБ ШИПИНГ“ и Бургаска морска асоциация. Всичко това, заедно с разкриването на новата специалност „Експлоатация на пристанищата и флота“, затвърждава постоянното развитие на гимназията, след прехвърлянето й към Община Бургас и съвместните усилия за модернизация на материалната база и за повишаване качеството на образованието в нея.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

30 тона стари мебели дадоха бургазлии за рециклиране

  • 02 Авг 2021
  • 171
Повече от 30 тона стари и непотребни мебели са предадени до този момент в специализирания Център за ремонт и повторна употреба на подобни вещи от домакинствата. Кампанията на Община Бургас стартира това лято.

"Има такъв народ" представя своя проектокабинет

  • 02 Авг 2021
  • 156
Политическото ръководство на парламентарната група на "Има такъв народ" ще представи своя проектокабинет на ръководствата на БСП, "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!".

Четири престижни ветроходни регати през август в Бургас

  • 02 Авг 2021
  • 136
Бургаското пристанище и Яхт клуб „Порт Бургас” ще бъдат домакини на четири престижни ветроходни регати през август. Ветрилата на лодките от различни класове ще украсяват залива в продължение на почти целия месец, тъй като спортните събития следват едно след друго.

Туристически гигант отмени почивки в България

  • 30 Юли 2021
  • 355
Туристическият гигант TUI канселира почивки до България. Фирмата информира за новата вълна от канселирани почивки, включващи България, Сицилия, Мексико, Джирона и Испания, като някои пътувания са отложени до ноември.

Президентът Румен Радев връчва мандат на "Има такъв народ"

  • 30 Юли 2021
  • 249
Президентът Румен Радев съобщи, че връчва днес проучвателен мандат за съставяне на правителство на "Има такъв народ". България е изправена пред предизвикателства, които изискват час по-скоро да имаме редовно правителство - заяви Президентът.