« октомври 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

МВР и прокуратурата с невиждана активност срещу купувачи на гласове

 • 02 Юли 2021
В различни места в страната се провеждат специализирани акции от МВР, а прокуратурата образува стотици преписки. Вчера Районната прокуратура в Кюстендил даде 48 ч. на полицията да събере данни за купуване на гласове в областта, след като през деня вътрешния министър Бойко Рашков даде пресконференция, на която заяви, че "бивш вътрешен министър и бивш областен управител са се срещнали в Кюстендил, за да обсъждат как да привлекат 15 000 македонци с българско гражданство, които да гласуват в България". Отново вчера от ГЕРБ се оплакаха, че служители на ОДМВР–София област са упражнили натиск върху част от ръководството на ГЕРБ-Костинброд, като са ги "предупредили да не купуват гласове и да не организират корпоративен вот във фирмите си". Днес се провеждат редица акции на полицията в различни места. В Бургаска област бяха задържани девет души за купуване на гласове, а прокуратурата образува две досъдебни производства. Акция имаше и в Горна Оряховица за предотвратяване на търговията с вот. Привикани са 10 мъже, на които са снети обяснения и са им съставени предупредителни протоколи. Междувременно Районната прокуратура в Смолян разпореди на Областната дирекция на МВР отново за 48 часа да събере данни за престъпления против политическите права, след като са получени 4 сигнала от областния управител за упражнен натиск. Само един от сигналите е за предстоящите парламентарни избори, други два се отнасят за предишни избори - през 2015 г. и април 2021 г., а четвъртият е за друг вид престъпление. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви, че за разлика от предишните избори до момента МВР не е разкрило групи за купуване на гласове. Тя припомни, че за първи път от 10 г. насам МВР не участва в съвместното междуведомствено звено, в което освен прокуратурата е и ДАНС. По-рано днес прокуратурата съобщи, че са образувани 8 досъдебни производства и 125 преписки по сигнали за купуване на гласове. Съпредседателят на "Демократична България" и лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов пък обяви, че МВР не сменя шефове на управления там, където ДПС купува гласове, а всяко районно управление знае кои са дилърите на гласове в региона.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Учебната година по краезнание започна

 • 15 Окт 2021
 • 277
Започна учебната година по краезнание в 12 училища и всички детски градини в община Бургас. Новият предмет се изучава в първи и пети клас в училище и в 3 и 4 група в детските градини, където се реализира новата общинска програма „Моят град Бургас”.

„Изкуствен Интелект за Публични Политики“ и в Бургас

 • 15 Окт 2021
 • 195
Община Бургас се присъедини като партньор по тригодишен проект „Изкуствен Интелект (ИИ) за Публични Политики“, финансиран по Програма „Хоризонт2020“.

Нежелан детски кът в к-с Лазур?

 • 15 Окт 2021
 • 193
През лятото бургазлии с адреси в бл. 88 и на ул. „Юрий Венелин“ №24 в к-с „Лазур“ заявиха отново категоричното си нежелание под прозорците им да има детски кът. Още през 2018 г. те събраха подписи ПРОТИВ него и ги внесоха в Общината.

Нов детски кът в квартал "Горно Езерово"

 • 14 Окт 2021
 • 7
 • 337
Община Бургас благоустрои пространството пред Народно читалище "Васил Левски 1937" в квартал „Горно Езерово“. За изпълнението на проекта тя привлече средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Безплатни прегледи за глаукома организира община Бургас

 • 13 Окт 2021
 • 6
 • 437
Община Бургас организира безплатни профилактични прегледи за възрастните хора за симптоми на очното заболяване глаукома. Новата профилактична кампания на общинската администрация е посветена на Световния ден на зрението – 13-ти октомври.