Папагали математици, тропически пеперуди и африкански охлюви ви очакват в експоцентър „Флора“

Две невероятни живи изложения очакват от днес своите посетители в Морската градина на Бургас, в експоцентър „Флора“. Интересно ще е не само на децата, но и на майки/татковци, баби/дядовци. * Tropicalia show е изложба – шоу с папагали. Стопанин и възпитател на птиците е „многострадалният“ баща на три деца Татко Калоян, който е и талантлив разказвач с хубаво чувство за хумор. Колко умни и сръчни са папагалите? Истина ли е, че интелектът им е колкото на петгодишно дете? Може ли папагал да смята математически задачи? Нашите приятели очакват да се запознаят с вас, а ние ще ви разкажем откъде идват и как се грижим за тях, за да се убедите, че папагалите са най-забавните животни на света! Работно време: Изложбата е отворена от понеделник до неделя, от 10:00 до 14:00 и от 16:00 до 20:00 ч. Опознавателен тур - от 12:00 и от 17:00 ч. /кратка обиколка и запознаване с всеки един от папагалите. Ще научите любопитни факти за всяка птица./ График на представленията: Понеделник - петък - от 18:00 и от 19:00 ч. Събота и неделя - от 12:00, 18:00 и 19:00 ч. Входни такси: Изложба с папагали - 4 лв. Шоу с папагали - 6 лв. Изложба+шоу – 7 лв. /деца под 3 години не заплащат входна такса/ * От 5 юли до 22 август, от 09:00 до 19:00 ч., можете да разгледате екзотичната изложба на пеперуди и големи африкански охлюви. Пеперудите са едни от най-красивите създания на природата! Притежават цветовете на дъгата, нежност и магнетичност. Тази година те отново гостуват в експоцентър "Флора". Атлас, лястовичи опашки и синьо морфо са сред летящите красавици, които ще изпълнят пространството на Кръглата зала. Допълнителна изненада в изложбата са най-големите африкански охлюви. Специално за изложбата в Бургас пристига Ростислав Траянов от Охлюварникь GALS. Той е биолог, любител палеонтолог и отглежда повече от сто вида охлюви. Притежател е на една от най-големите колекции в България. Съжителството между пеперуди и охлюви е доказано безопасно и безспорно вълнуващо за посетителите на изложбата. Билети се продават на място, като редовният е 5 лв., за учащи и пенсионери - 2 лв., семейният е 8 лв. /2 възрастни и 2 деца/, а деца до 7 години и хора с увреждания влизат безплатно.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 106
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 115
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 117
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 154
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 129
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.