« август 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Доставени са всички машини за гласуване в чужбина

Всички 421 машини, с които ще се гласува в чужбина вече са доставени в консулските и дипломатическите представителства на България зад граница. Това увери външният министър Светлан Стоев, който предостави актуални данни за гласуването извън страната на предстоящите предсрочни избори. "Предстои в петък машините да бъдат доставени до съответните секции и да бъдат предадени на оторизираните служители и представители на секционни комисии", информира министърът. Той заяви, че отказите на чужди държави за провеждане на изборите на тяхната територия се броят на пръстите на едната му ръка."Те са предимно заради мерки за сигурност или недостатъчно добри условия за провеждане на избори, както и по съображения, които в дипломатическите ноти не винаги се съобщават", обясни дипломат номер 1. По думите на министър Стоев най-много секции извън страната ще има в Турция. Увеличение има и на местата за гласуване в Гърция, където за пръв път нашите туристи и сезонни работници ще могат да гласуват и на островите. Рекорден брой избирателни секции ще има и в Германия. Той призова ЦИК в спешен порядък да вземе решения, с които да определи съставите на комисиите зад граница и начините на отчитане на вота в секциите, в които ще се гласува в чужбина. Министърът разкри, че командированите за изборите в чужбина служители не са преминали никакво обучение. "Колкото и да са участвали в изборите, новият елемент с машините е налице, но тези хора не преминаха никакъв курс на обучение в ЦИК. Няма методологически указания, които да бъдат публикувани и по тях членовете СИК да се запознаят с ангажиментите си и да зададат въпросите, които ги затрудняват", заяви още Стоев.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

30 тона стари мебели дадоха бургазлии за рециклиране

  • 02 Авг 2021
  • 176
Повече от 30 тона стари и непотребни мебели са предадени до този момент в специализирания Център за ремонт и повторна употреба на подобни вещи от домакинствата. Кампанията на Община Бургас стартира това лято.

"Има такъв народ" представя своя проектокабинет

  • 02 Авг 2021
  • 159
Политическото ръководство на парламентарната група на "Има такъв народ" ще представи своя проектокабинет на ръководствата на БСП, "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!".

Четири престижни ветроходни регати през август в Бургас

  • 02 Авг 2021
  • 139
Бургаското пристанище и Яхт клуб „Порт Бургас” ще бъдат домакини на четири престижни ветроходни регати през август. Ветрилата на лодките от различни класове ще украсяват залива в продължение на почти целия месец, тъй като спортните събития следват едно след друго.

Туристически гигант отмени почивки в България

  • 30 Юли 2021
  • 357
Туристическият гигант TUI канселира почивки до България. Фирмата информира за новата вълна от канселирани почивки, включващи България, Сицилия, Мексико, Джирона и Испания, като някои пътувания са отложени до ноември.

Президентът Румен Радев връчва мандат на "Има такъв народ"

  • 30 Юли 2021
  • 252
Президентът Румен Радев съобщи, че връчва днес проучвателен мандат за съставяне на правителство на "Има такъв народ". България е изправена пред предизвикателства, които изискват час по-скоро да имаме редовно правителство - заяви Президентът.