Медиците ще протестират

Председателят на синдикалната структура на КНСБ Климентин Милчев обвини здравните власти за неуредици с тестовете.< Спешните медиците от Бургас излизат на протест заради орязаните COVID бонуси. В обедните часове те ще излязат пред най-голямата болница в морския град, солидарни с колегите си от страната. Пред Нова телевизия председателят на синдикалната структура на КНСБ Климентин Милчев обвини здравните власти и за неуредици с тестовете, и за спрените бонуси. „Медици от Спешната помощ в Бургас ще подкрепят националния протест пред Министерството на здравеопазването днес. Пред Спешният център в морския град ще излязат тези от тях, които в момента не са на повикване“, каза водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев. Недоволството е породено от редица неуредици. Според тях здравеопазването в момента има не просто такива безобразия, но са свързани с очертаващата се четвърта вълна и с методиката за заплащане на труда на работещите на първа линия в борбата с коронавируса“, добави той.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 40
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 43
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 41
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 40
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 182
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.