« септември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Хакерска атака забави онлайн преброяването

Хакерска атака ограничи към 11 часа достъпа до системата за онлайн преброяване на Националния статистически институт, съобщиха от ведомството. Работи се по възстановяването на сайта. Това стана в първия ден от началото на процеса, който ще продължи до 3 октомври. Хакерите вече са установени и са блокирани адресите, от които се атакуват сървърите на НСИ, каза председателят на НСИ Сергей Цветарски. От НСИ изключиха да има изтичане на данни и са взети всички мерки за това. "Атаките не са само опит да се извлекат данни. Понякога те са по-скоро, за да блокират системата и тя да не може да работи нормално", обясни Цветарски. Председателят на НСИ отчете голям интерес към започналото в полунощ национално преброяване. Той посочи, че 3571 души са се регистрирали до 7 часа сутринта. Това е 18-то национално преброяване, като първото е през 1871 година. "Ние не се интересуваме от конкретния индивид и от неговите данни, а от обобщените данни", коментира Цветарски. Той увери, че личните данни са защитени със закон. На пресконференция, посветена на преброяването, вицепремиерът Атанас Пеканов призова хората да се включат, по възможност онлайн. Според него само когато бъде събраната достоверна информация за ситуацията в страната, могат да се вземат правилните решения за нейното бъдеще. От НСИ припомниха, че преброяването ще премине на два етапа - електронно самопреброяване (от 7 до 17 септември) и по класическия начин с анкетьори (от 18 септември до 3 октомври). Преброяването е задължително по-закон, като който не се включи е застрашен от глоба от 160 лева. Те ще се налагат от общинските и централните комисии по преброяването. Председателят на НСИ Сергей Цветарски очаква електронно да се преброят около 70% от хората. За втория етап на преброяването, когато 27 хил. преброители тръгват по домовете на хората, които не са успели да се преброят електронно, е изготвен специален медицински протокол. Зам.-председателя на НСИ Диана Янчева поясни, че на преброяване подлежат всички хора, които са на територията страната, като няма значение дали са български, или чужди граждани.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Бургас се включва в световната инициатива PARK(ing) Day

  • 17 Сеп 2021
  • 160
На 17 септември, за шеста поредна година, Бургас се включва в световната инициатива PARK(ing) Day. В тази връзка по традиция няколко паркинг места от синята зона ще бъдат трансформирани за един ден в място за отдих и свободно време на гражданите. Местата са определени на ул. "Константин Фотинов" в пресечката с бул. "Богориди".

Тестов период за управление на светофарните уредби по булевард "Демокрация"

  • 17 Сеп 2021
  • 151
Община Бургас съобщава на своите жители и гости, че от 09.00 часа на 18.09.2021 г., събота, започва тестов период за координирано управление на светофарните уредби по „Демокрация“, така наречената „зелена вълна“.

Стартира новата общинска програма „Моят град Бургас”

  • 17 Сеп 2021
  • 149
През тази учебна година децата във всички бургаски детски градини и учениците в 12 училища ще изучават новият предмет „Краезнание“, част от новата общинска програма „Моят град Бургас”. Децата в трета и четвърта група и учениците в първи и пети клас ще се запознаят със забележителностите и символите на Бургас, с историята на тяхното училище и детска градина, улицата и комплекса, в които живеят.

"Бебе Зона" отново в Бургас

  • 17 Сеп 2021
  • 119
За четвърта поредна година в Бургас ще се проведе специализираното търговско изложение „Бебе Зона“. На 25 и 26 септември в Експозиционен център „Флора“ бъдещите и настоящи родители ще имат възможността да тестват и закупят детски стоки и услуги директно от най-големите производители и вносители в България.

Почитаме София, Вяра, Надежда и Любов

  • 17 Сеп 2021
  • 144
На 17-и септември църквата почита паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда, Любов и отдава почит на добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта.Днес празнува българската столица София.